05 jan 2015 19:15

23 jan 2015 15:56

Fröjereds flicklag vann för andra året

Fröjereds F13-lag försvarade sin titel i Coop Forum Cup men det satt betydligt hårdare åt det här året. Finalen mot Lindome IBK gick till förlängning och straffar och Fröjered avgjorde först efter två suddenstraffar.
Thelma Stålhammar blev stor matchhjälte när hon satte punkt på den långa finalrysaren med sitt 6–5-mål.

Det blev en rafflande upplösning av A-finalen i F13-klassen mellan Fröjereds IF och Lindome IBK. Först stod det 2–2 efter ordinarie tid, sedan var det en mållös förlängning, sedan 2–2 efter ordinarie straffläggningen och därefter 2–1 till Fröjered efter suddenstraffar.

– Det kan inte bli mer spännande. Det här var en jätteprövning men tjejerna behöll lugnet. De trodde på sig själva, visade vad de kunde och avgjorde, säger tränaren Patric Löfborg som har tränat lag på hög nivå men som numera coachar dottern.

– Det är jättekul. Jag har varit med och tränat lag, både herrar i allsvenskan och damer högt upp i seriesystemet, i hela mitt liv. Men jämför jag så är det här kanske både det värsta och det bästa som man kan vara med om, fortsätter han.

Värderade segern högt

Löfborg rankade cupframgången högt.

– Många spelare upplever aldrig en turneringsseger i hela sitt liv och att dessutom få försvara en titel, det är jättestort. Det här kan de leva länge på, resonerar Löfborg.

Han passade också på att hylla Skövde IBF för arrangemanget.

– Det är en bra cup eftersom den ligger nära för oss som kommer ifrån Tidaholm. Upplägget är jättebra. Det är full fart i tre dagar och hallarna ligger nära varandra. Det är också många lag som kommer hit. Det är fantastiskt roligt att få vinna en sådan här cup, tycker Löfborg.

Andra året med laget

Han har tränat laget i två år och menar att det bara blir bättre och bättre.

– Vi har ett lag som fungerar bra tillsammans. De jobbar ihop och vi har höjt lägsta nivån i år. Vi utvecklar varandra och det som är bra är att vi kan spela med 20 spelare. Det är ett gäng med vinnarskallar.

I finalen gick det lite knackigt till en början.

– Vi kände att vi tömde batterierna mycket i semifinalen mot Lockerud (seger med 1–0). Det var en tuff match för oss och sedan hade vi lite jobbigt att ladda om till match igen.

– Vi vann mot Lindome även i gruppen (5–3) då därför var det en känsla av att tjejerna var lite mätta eller nöjda. Någonstans satt det i huvudet så därför fick vi jobba hårdare och spela mindre innebandy i den första perioden. Sedan blev det bättre. Vi vänder ett underläge och det är mentalt starkt gjort av tjejerna i laget.

Skövde IBF nöjda med cupen

Skövde IBF själva är belåtna med årets elfte upplaga av Coop Forum cup som lockade 105 lag och uppemot 1 700 spelare.

– Vi har fått väldigt positiv respons från lagen och det visar ju på att vi gör något bra. Det är jättekul att höra. Allt har flutit på jättebra, säger Maria Ström i cuppgruppen medan ordföranden Margaretha Persson inflikar:

– Hela föreningen är delaktig. Utan det här engagemanget från föräldrar, ledare och spelare hade det här inte varit möjligt. Vi är nöjda men strävar alltid att bli lite bättre, säger hon.

Avslutningsvis – notera att självaste förbundskaptenen för herrlandslaget Jan-Erik Vaara fanns på plats i Skövde under de tre dagarna. Han coachade ett pojklag från SK Örnen i cupen.

Det blev en rafflande upplösning av A-finalen i F13-klassen mellan Fröjereds IF och Lindome IBK. Först stod det 2–2 efter ordinarie tid, sedan var det en mållös förlängning, sedan 2–2 efter ordinarie straffläggningen och därefter 2–1 till Fröjered efter suddenstraffar.

– Det kan inte bli mer spännande. Det här var en jätteprövning men tjejerna behöll lugnet. De trodde på sig själva, visade vad de kunde och avgjorde, säger tränaren Patric Löfborg som har tränat lag på hög nivå men som numera coachar dottern.

– Det är jättekul. Jag har varit med och tränat lag, både herrar i allsvenskan och damer högt upp i seriesystemet, i hela mitt liv. Men jämför jag så är det här kanske både det värsta och det bästa som man kan vara med om, fortsätter han.

Värderade segern högt

Löfborg rankade cupframgången högt.

– Många spelare upplever aldrig en turneringsseger i hela sitt liv och att dessutom få försvara en titel, det är jättestort. Det här kan de leva länge på, resonerar Löfborg.

Han passade också på att hylla Skövde IBF för arrangemanget.

– Det är en bra cup eftersom den ligger nära för oss som kommer ifrån Tidaholm. Upplägget är jättebra. Det är full fart i tre dagar och hallarna ligger nära varandra. Det är också många lag som kommer hit. Det är fantastiskt roligt att få vinna en sådan här cup, tycker Löfborg.

Andra året med laget

Han har tränat laget i två år och menar att det bara blir bättre och bättre.

– Vi har ett lag som fungerar bra tillsammans. De jobbar ihop och vi har höjt lägsta nivån i år. Vi utvecklar varandra och det som är bra är att vi kan spela med 20 spelare. Det är ett gäng med vinnarskallar.

I finalen gick det lite knackigt till en början.

– Vi kände att vi tömde batterierna mycket i semifinalen mot Lockerud (seger med 1–0). Det var en tuff match för oss och sedan hade vi lite jobbigt att ladda om till match igen.

– Vi vann mot Lindome även i gruppen (5–3) då därför var det en känsla av att tjejerna var lite mätta eller nöjda. Någonstans satt det i huvudet så därför fick vi jobba hårdare och spela mindre innebandy i den första perioden. Sedan blev det bättre. Vi vänder ett underläge och det är mentalt starkt gjort av tjejerna i laget.

Skövde IBF nöjda med cupen

Skövde IBF själva är belåtna med årets elfte upplaga av Coop Forum cup som lockade 105 lag och uppemot 1 700 spelare.

– Vi har fått väldigt positiv respons från lagen och det visar ju på att vi gör något bra. Det är jättekul att höra. Allt har flutit på jättebra, säger Maria Ström i cuppgruppen medan ordföranden Margaretha Persson inflikar:

– Hela föreningen är delaktig. Utan det här engagemanget från föräldrar, ledare och spelare hade det här inte varit möjligt. Vi är nöjda men strävar alltid att bli lite bättre, säger hon.

Avslutningsvis – notera att självaste förbundskaptenen för herrlandslaget Jan-Erik Vaara fanns på plats i Skövde under de tre dagarna. Han coachade ett pojklag från SK Örnen i cupen.