05 jan 2015 15:50

23 jan 2015 15:56

Sjundeplats i VM för Jesper

Efter att ha avstått premiären i Superenduro-VM i Polen för några veckor sedan var Jesper Börjesson tillbaka för den andra deltävlingen i Tyskland där han slutade på sjunde plats.

Efter en tidigare handledsskada beslutade Jesper Börjesson sig för att avstå premiären av säsongens Superenduro-VM som kördes i Polen. Under helgens andra deltävling som kördes i Tyskland var Jesper tillbaka på startgrinden, men inte i samma form som tidigare.

– Det känns att jag haft ett uppehåll från motorcykelåkningen. Under tävlingen i Tyskland hade jag svårt för att ligga på fullt hela heatet, då jag blev ordentligt trött och fick stumma armar, säger Jesper.

Under tävlingens tre heat gjorde Jesper ett flertal misstag som kostade honom viktiga placeringar.

– Inledningsvis låg jag med i toppen, men när jag började bli stum i armarna så tog det över och jag tappade mycket på alla små misstag, säger han.

Efter heatplaceringarna 6, 7 och 8, slutade Jesper på den totala sjundeplatsen.

Inför den kommande deltävlingen i Finland om fyra veckor, är Jesper ännu osäker på om han kommer att ställa upp eller inte.

– Det är utomhussäsongen som jag lägger störst fokus på, och jag kommer åka till Spanien för att träna inför den. Så det återstår att se hur det går att få ihop det, säger Jesper.

Ytterligare en svensk förare kom till start i Tyskland, genom Andreas Linusson från Kinna MK. Efter två heatvinster och en andraplats körde Andreas hem segern i Tyskland, och ligger nu tvåa inför den tredje deltävlingen i Finland.

Efter en tidigare handledsskada beslutade Jesper Börjesson sig för att avstå premiären av säsongens Superenduro-VM som kördes i Polen. Under helgens andra deltävling som kördes i Tyskland var Jesper tillbaka på startgrinden, men inte i samma form som tidigare.

– Det känns att jag haft ett uppehåll från motorcykelåkningen. Under tävlingen i Tyskland hade jag svårt för att ligga på fullt hela heatet, då jag blev ordentligt trött och fick stumma armar, säger Jesper.

Under tävlingens tre heat gjorde Jesper ett flertal misstag som kostade honom viktiga placeringar.

– Inledningsvis låg jag med i toppen, men när jag började bli stum i armarna så tog det över och jag tappade mycket på alla små misstag, säger han.

Efter heatplaceringarna 6, 7 och 8, slutade Jesper på den totala sjundeplatsen.

Inför den kommande deltävlingen i Finland om fyra veckor, är Jesper ännu osäker på om han kommer att ställa upp eller inte.

– Det är utomhussäsongen som jag lägger störst fokus på, och jag kommer åka till Spanien för att träna inför den. Så det återstår att se hur det går att få ihop det, säger Jesper.

Ytterligare en svensk förare kom till start i Tyskland, genom Andreas Linusson från Kinna MK. Efter två heatvinster och en andraplats körde Andreas hem segern i Tyskland, och ligger nu tvåa inför den tredje deltävlingen i Finland.

  • Erica Augustsson