05 jan 2015 18:07

23 jan 2015 15:56

Wallén berättar om proffsflytten

Fem säsonger i den danska handbollen fick räcka.
Från och med nästa säsong är det Frankrike och Toulon som gäller för Angelica Wallén.
– Det ska bli kul med något nytt, säger Wallén.

Sedan en tid tillbaka har de varit klart att den före detta Skövdespelaren Angelica Wallén lämnar danska Randers efter den här säsongen och till sommaren väntar en flytt till den franska medelhavskusten där hon ska spela handboll för Toulon.

– Jag har alltid tänkt att jag skulle vilja spela i den franska ligan, det är en ganska stark liga över lag, säger Wallén som skrivit på för två år – dock med option om att säga upp avtalet efter första säsongen.

Dessutom är Toulon en klubb som hon tilltalats av.

– När jag har kollat på de franska lagen som finns så har Toulon alltid varit det laget som jag har velat gå till. Det är inte det bästa laget, men jag har hört så mycket bra om klubben och om tränaren som gillar skandinaviska spelartyper, fortsätter den före detta Skövdespelaren.

Tina Flognman och Skövde HF:s Therese Islas Helgesson är två svenska spelare som spelat i Toulon och de har kommit med goda vitsord. Nu spelar Hanna Fogelström i den franska klubben och de båda kommer att bli lagkamrater.

– De gör mycket att Hanna spelar där och hon har ju kontrakt över nästa säsong också, betonar Wallén.

Ett nytt land, en ny liga och en ny klubb innebär förstås en stor omställning, men Angelica Wallén ser fram mot utmaningen.

– Jag är inställd på att det kommer att bli tufft med både handboll och språket till en början. Jag kan inte ett enda ord franska, men ska försöka lära mig, säger hon.

Klart tidigt

Wallén är glad åt det faktum att hon sorterat ut sin framtid i ett tidigt skede.

– Det känns lite overkligt att det är klart så tidigt, men det är skönt att veta redan nu så att man kan börja förbereda sig.

Sedan en tid tillbaka har de varit klart att den före detta Skövdespelaren Angelica Wallén lämnar danska Randers efter den här säsongen och till sommaren väntar en flytt till den franska medelhavskusten där hon ska spela handboll för Toulon.

– Jag har alltid tänkt att jag skulle vilja spela i den franska ligan, det är en ganska stark liga över lag, säger Wallén som skrivit på för två år – dock med option om att säga upp avtalet efter första säsongen.

Dessutom är Toulon en klubb som hon tilltalats av.

– När jag har kollat på de franska lagen som finns så har Toulon alltid varit det laget som jag har velat gå till. Det är inte det bästa laget, men jag har hört så mycket bra om klubben och om tränaren som gillar skandinaviska spelartyper, fortsätter den före detta Skövdespelaren.

Tina Flognman och Skövde HF:s Therese Islas Helgesson är två svenska spelare som spelat i Toulon och de har kommit med goda vitsord. Nu spelar Hanna Fogelström i den franska klubben och de båda kommer att bli lagkamrater.

– De gör mycket att Hanna spelar där och hon har ju kontrakt över nästa säsong också, betonar Wallén.

Ett nytt land, en ny liga och en ny klubb innebär förstås en stor omställning, men Angelica Wallén ser fram mot utmaningen.

– Jag är inställd på att det kommer att bli tufft med både handboll och språket till en början. Jag kan inte ett enda ord franska, men ska försöka lära mig, säger hon.

Klart tidigt

Wallén är glad åt det faktum att hon sorterat ut sin framtid i ett tidigt skede.

– Det känns lite overkligt att det är klart så tidigt, men det är skönt att veta redan nu så att man kan börja förbereda sig.