06 jan 2015 19:30

23 jan 2015 15:56

Johanna höll undan i Vintercupen

ENDURO: Sekundstrid i Tidaholm

Tibro MK:s Johanna Götvall var snabbast i damklassen när den andra deltävlingen av Vintercupen kördes i Tidaholm under trettondagen. Även i E1-klassen blev det en lokal seger genom John Salomonsson från FMCK Skövde.

Under Vintercupens premiär i Falköping placerade sig Johanna Götvall, Tibro MK, som tvåa i damklassen. Segern kördes då hem av Karlskoga-Degerfors MK:s Frida Östlund, som inte kom till start i Tidaholm på grund av en axelskada.

Under den andra deltävlingen låg Johanna i ledningen under samtliga fem varv.

– Känslan och tiderna blev bättre för varje varv, trots att det inte kändes helt bra från början, säger Johanna.

Halvvägs genom tävlingen hade Johanna en minuts ledning ner till Gabi Ivarsson från Sotenäs MCC som då valde att lägga om taktiken.

– Under de två sista varven så hade hon såpass bra koll på mig och mina tider, så hon visste precis hur mycket som behövde ta in. Men mina tider räckte, och jag vann med en marginal på sex sekunder.

Återigen var det Robert Kvarnström från Folkare MK som var snabbast då han vann seniorklassen. Fjärdeplatsen i samma klass togs av Jesper Börjesson, före Anton Nord på femteplatsen, båda från Tibro MK.

Mattias Ojanperä, FMCK Skövde, slutade på tredje plats i juniorklassen före Robert Friberg, Carlsborgs MK, och Axel Westher, FMCK Skövde. I E1-klassen, 125cc, slutade en sekundstrid till John Salomonsson från FMCK Skövdes fördel, då han körde hem segern med en marginal på strax över en sekund till Tibro MK:s Martin Holm. I motion över 50 körde Stefan Andersson, Tibro MK, hem andraplatsen före Johan Karlsson, FMCK Skövde som blev trea.

Under Vintercupens premiär i Falköping placerade sig Johanna Götvall, Tibro MK, som tvåa i damklassen. Segern kördes då hem av Karlskoga-Degerfors MK:s Frida Östlund, som inte kom till start i Tidaholm på grund av en axelskada.

Under den andra deltävlingen låg Johanna i ledningen under samtliga fem varv.

– Känslan och tiderna blev bättre för varje varv, trots att det inte kändes helt bra från början, säger Johanna.

Halvvägs genom tävlingen hade Johanna en minuts ledning ner till Gabi Ivarsson från Sotenäs MCC som då valde att lägga om taktiken.

– Under de två sista varven så hade hon såpass bra koll på mig och mina tider, så hon visste precis hur mycket som behövde ta in. Men mina tider räckte, och jag vann med en marginal på sex sekunder.

Återigen var det Robert Kvarnström från Folkare MK som var snabbast då han vann seniorklassen. Fjärdeplatsen i samma klass togs av Jesper Börjesson, före Anton Nord på femteplatsen, båda från Tibro MK.

Mattias Ojanperä, FMCK Skövde, slutade på tredje plats i juniorklassen före Robert Friberg, Carlsborgs MK, och Axel Westher, FMCK Skövde. I E1-klassen, 125cc, slutade en sekundstrid till John Salomonsson från FMCK Skövdes fördel, då han körde hem segern med en marginal på strax över en sekund till Tibro MK:s Martin Holm. I motion över 50 körde Stefan Andersson, Tibro MK, hem andraplatsen före Johan Karlsson, FMCK Skövde som blev trea.

  • Erica Augustsson