06 jan 2015 15:03

23 jan 2015 15:56

Tung sprintdag för Marcus Hellner

LÄNGDSKIDOR

Efter två fina etapper inledningsvis på Tour de Ski gick det desto tyngre för Marcus Hellner på den tredje etappen.

Det var sprinttävling i fristil i schweiziska Val Mustair, men Hellner fick inte till det och var inte ens bland de 30 åkare som gick vidare från kvalet. Hellner kom på 52:a plats i kvalet och var drygt tolv sekunder från kvalvinnaren Petter Northug. Upp till 30:e åkare skilde det drygt fyra sekunder för Hellner och nu tappar Hellner viktiga bonussekunder i sammandraget.

Vann sprinttävlingen gjorde italienaren Federico Pellegrino före Northug och Martin Johnsrud Sundby. Bäste svensk blev Calle Halfvarsson som tog sig till final där han blev sjätte och sista åkare. På damsidan fortsätter Marit Björgen att övertyga och hon vann sprinttävlingen klart. Även här var det svenskt i finalen genom Stina Nilsson som slutade fyra.

Nästa etapp i Tour de Ski körs redan på onsdagen när det är klassiska lopp i italienska Toblach. Herrarna kör tio kilometer och damerna kör fem kilometer. Sedan är det jaktstart i fri stil för både damer och herrar på torsdag.

Det var sprinttävling i fristil i schweiziska Val Mustair, men Hellner fick inte till det och var inte ens bland de 30 åkare som gick vidare från kvalet. Hellner kom på 52:a plats i kvalet och var drygt tolv sekunder från kvalvinnaren Petter Northug. Upp till 30:e åkare skilde det drygt fyra sekunder för Hellner och nu tappar Hellner viktiga bonussekunder i sammandraget.

Vann sprinttävlingen gjorde italienaren Federico Pellegrino före Northug och Martin Johnsrud Sundby. Bäste svensk blev Calle Halfvarsson som tog sig till final där han blev sjätte och sista åkare. På damsidan fortsätter Marit Björgen att övertyga och hon vann sprinttävlingen klart. Även här var det svenskt i finalen genom Stina Nilsson som slutade fyra.

Nästa etapp i Tour de Ski körs redan på onsdagen när det är klassiska lopp i italienska Toblach. Herrarna kör tio kilometer och damerna kör fem kilometer. Sedan är det jaktstart i fri stil för både damer och herrar på torsdag.