08 jan 2015 13:43

23 jan 2015 15:18

Ledare i spåret sabbade för Hellner

LÄNGDSKIDOR

Marcus Hellner tappade mark framåt även på den femte etappen på Tour de Ski. Men den här gången hade han ett riktigt bra lopp på gång när en olycklig fadäs inträffade.

– En sjukt klantig ledare som klev rätt ut i en av utförskörningarna. Jag och Chernousov var typ ute i skogen och vände, säger Hellner i SVT:s sändning.

– Jag bröt skidan och tappade väl det jag hade fram i princip. Det var så klantigt gjort, dom är ändå erfarna och borde veta att vi kommer där.

Hellner, som hade drygt två minuter fram till täten inför torsdagens fristilslopp över 25 kilometer, hade dittills gjort ett fint lopp och tagit in en del på i alla fall Dario Cologna på femte plats, men efter olyckstillbudet i utförsbacken halkade Hellner efter och gick i mål som 15:e åkare, 2.36 bakom segrande Petter Northug som vann loppet med drygt två sekunders marginal före Calle Halfvarsson.

– Det kändes bättre och bättre. I början var jag seg men kommer in i det och får till tekniken bättre och bättre. Jag blev egentligen bara piggare och piggare, trist att det hände, säger Hellner.

I sammandraget är det den duon, plus fjolårssegraren Martin Johnsrud Sundby och Jevgenij Belov som ryms inom kort tid inför helgens avslutning i italienska Val di Fiemme. Hellner har lite drygt tre minuter upp till täten och 50 sekunder till norrmannen Niklas Dyrhaug som är totalfemma.

– En sjukt klantig ledare som klev rätt ut i en av utförskörningarna. Jag och Chernousov var typ ute i skogen och vände, säger Hellner i SVT:s sändning.

– Jag bröt skidan och tappade väl det jag hade fram i princip. Det var så klantigt gjort, dom är ändå erfarna och borde veta att vi kommer där.

Hellner, som hade drygt två minuter fram till täten inför torsdagens fristilslopp över 25 kilometer, hade dittills gjort ett fint lopp och tagit in en del på i alla fall Dario Cologna på femte plats, men efter olyckstillbudet i utförsbacken halkade Hellner efter och gick i mål som 15:e åkare, 2.36 bakom segrande Petter Northug som vann loppet med drygt två sekunders marginal före Calle Halfvarsson.

– Det kändes bättre och bättre. I början var jag seg men kommer in i det och får till tekniken bättre och bättre. Jag blev egentligen bara piggare och piggare, trist att det hände, säger Hellner.

I sammandraget är det den duon, plus fjolårssegraren Martin Johnsrud Sundby och Jevgenij Belov som ryms inom kort tid inför helgens avslutning i italienska Val di Fiemme. Hellner har lite drygt tre minuter upp till täten och 50 sekunder till norrmannen Niklas Dyrhaug som är totalfemma.