11 jan 2015 14:09

23 jan 2015 15:18

Hellner sluttolva på touren

Tour de Ski avslutades med den ökända klättringen uppför Alpe Cermis på söndagen. Marcus Hellner var rejält distanserad redan före start och höll sin tolfte plats in i mål.

Hellner startade drygt 3,5 minut bakom ledande Petter Northug, Norge, när den sjunde och sista etappen på touren avgjordes på söndagsförmiddagen. Lerdalasonen fick gå ut ganska ensam och tillbringade hela loppet utan draghjälp och egentligen utan någon större chans att avancera och skejtade i mål uppe på toppen i den extrema klättringen strax bakom Daniel Richardsson som blev elva. I mål var Hellner nästan fyra minuter bakom Martin Johnsrud Sundby, norrmannen som vann Tour de Ski för andra året i rad. Calle Halfvarsson, som var en av fyra som slogs om topplaceringarna, tvingades släppa ryssen Jevgenij Belov före sig i klättringen och blev fyra.

I damloppet tog Marit Björgen, Norge, sin första seger i touren när hon förvaltade sitt stora försprång till landsmanninorna Heidi Weng och Therese Johaug, där Johaug passerade Weng och blev tvåa.

Hellner startade drygt 3,5 minut bakom ledande Petter Northug, Norge, när den sjunde och sista etappen på touren avgjordes på söndagsförmiddagen. Lerdalasonen fick gå ut ganska ensam och tillbringade hela loppet utan draghjälp och egentligen utan någon större chans att avancera och skejtade i mål uppe på toppen i den extrema klättringen strax bakom Daniel Richardsson som blev elva. I mål var Hellner nästan fyra minuter bakom Martin Johnsrud Sundby, norrmannen som vann Tour de Ski för andra året i rad. Calle Halfvarsson, som var en av fyra som slogs om topplaceringarna, tvingades släppa ryssen Jevgenij Belov före sig i klättringen och blev fyra.

I damloppet tog Marit Björgen, Norge, sin första seger i touren när hon förvaltade sitt stora försprång till landsmanninorna Heidi Weng och Therese Johaug, där Johaug passerade Weng och blev tvåa.