14 jan 2015 19:34

23 jan 2015 15:56

Foto: Roland Svensson

Skottland skrev futsalhistoria

Israel och Skottland var först ut när EM-kvalet i futsal i Arena Skövde inleddes på onsdagen. Israel vann programenligt med 6–1, men matchen blir nog ändå mest ihågkommen av skottarna som skrev historia.

Faktum är att detta var Skottland allra första landskamp överhuvudtaget. Sporten är helt ny och tidigare har de bara spelat träningsmatcher mot klubblag.

Stod upp bra

Den riktiga matchpremiären spelades nu i EM-kval mot Israel i Skövde. Lika bra att börja på en bra nivå direkt.

Nog märktes det att Skottland är nykomlingar, men laget skall ändå ha heder av sin premiärinsats och i första halvlek uppträdde de länge med bra organisation i försvarsspelet och det dröjde mot slutet innan Israel kunde spräcka nollan. Så långt hade de haft ett stort bollinnehav, men haft svårt att hitta luckor i Skottlands defensiv.

Första målet

Faktum är att det första målet var lite slumpartat och lika gärna kunde benämnas som ett självmål. Adam Jehuda Choen sköt från kanten och bollen gick via en motståndare in i mål.

Målet var förlösande och sedan kunde Israel gå ifrån till 3–0 innan pausvilan. Nu visade Skottland ändå en bra moral och öppnade andra halvlek starkt. Visserligen gjorde Israel både 4–0 och 5–0 innan Skottland kunde göra sitt första officiella landslagsmål genom tiderna. Scott Lifferty slog till och det blev stort jubel i laget. Undra på det, inte varje dag det görs historiska mål.

6–1 blev det till slut och Skottland drog säkert nyttiga lärdomar inför kvällens match mot Sverige. Att döma av vad laget visade mot Israel lär de jobba för att sälja sig dyrt.

Faktum är att detta var Skottland allra första landskamp överhuvudtaget. Sporten är helt ny och tidigare har de bara spelat träningsmatcher mot klubblag.

Stod upp bra

Den riktiga matchpremiären spelades nu i EM-kval mot Israel i Skövde. Lika bra att börja på en bra nivå direkt.

Nog märktes det att Skottland är nykomlingar, men laget skall ändå ha heder av sin premiärinsats och i första halvlek uppträdde de länge med bra organisation i försvarsspelet och det dröjde mot slutet innan Israel kunde spräcka nollan. Så långt hade de haft ett stort bollinnehav, men haft svårt att hitta luckor i Skottlands defensiv.

Första målet

Faktum är att det första målet var lite slumpartat och lika gärna kunde benämnas som ett självmål. Adam Jehuda Choen sköt från kanten och bollen gick via en motståndare in i mål.

Målet var förlösande och sedan kunde Israel gå ifrån till 3–0 innan pausvilan. Nu visade Skottland ändå en bra moral och öppnade andra halvlek starkt. Visserligen gjorde Israel både 4–0 och 5–0 innan Skottland kunde göra sitt första officiella landslagsmål genom tiderna. Scott Lifferty slog till och det blev stort jubel i laget. Undra på det, inte varje dag det görs historiska mål.

6–1 blev det till slut och Skottland drog säkert nyttiga lärdomar inför kvällens match mot Sverige. Att döma av vad laget visade mot Israel lär de jobba för att sälja sig dyrt.