14 jan 2015 22:31

23 jan 2015 15:56

Tuff svensk start på EM-kvalet i Arena Skövde

Svenskarna var inställda på en tuff match när EM-kvalet drog i gång mot Armenien. Det visade sig vara rätt. Armenien var starkt, effektivt och vann med 4–3.
– Vi mötte ett bra lag, men jag tycker ändå vi borde ha klarat oss bättre, säger förbundskaptenen Charbel Abraham.

På förhand har det spekulerats i att Sverige och Armenien är de två bästa lagen i gruppen. Efter att först ha sett Israel besegra Skottland med 6–1 så är man benägen att hålla med.

– Det känns som om Armenien är med gediget än Israel, så med tanke på det var den här förlusten tung. Vi får jobba stenhårt för att vinna mot Skottland och Israel och få sex poäng, vilket kan räcka till avancemang som bästa tvåa, fortsätter Charbel.

Matchen mot Armenien blev sevärd och spännande. Sverige fick en kanonstart med 1–0 redan i öppningen genom Dan Mönell som behärskat placerade bollen vid ena stolpen.

Armenien kom sedan in i matchen och firade triumfer med effektiv futsal. Sverige hade bollen mycket, men de var giftigt i sina omställningar och skickligt att hitta ytorna bakom Sveriges försvarslinje. Armenien vände till 2–1-ledning med mål som såg ut ungefär på samma sätt. Hårda pass mot den bortre stolpen hittade en spelare som kunde få bollen i mål.

Armenien gjorde 3–2 i början av andra halvlek och 4–2 kom efter en suverän prestation av målvakten Ernest Akopov. Han räddade ett bra läge, fick bollen framför sig, reste sig och startade ett anfall som via två passningar hamnade hos Adranik Karapetyan som lätt satte 4–2. Sverige reducerade och tog ut målvakten på slutet. De sista skotten gick över i bra lägen och förlusten var ett faktum.

– Bara att komma igen. Armenien var bra och det var tufft ute på banan, kommenterade hemmaspelaren Sargon Abraham.

På förhand har det spekulerats i att Sverige och Armenien är de två bästa lagen i gruppen. Efter att först ha sett Israel besegra Skottland med 6–1 så är man benägen att hålla med.

– Det känns som om Armenien är med gediget än Israel, så med tanke på det var den här förlusten tung. Vi får jobba stenhårt för att vinna mot Skottland och Israel och få sex poäng, vilket kan räcka till avancemang som bästa tvåa, fortsätter Charbel.

Matchen mot Armenien blev sevärd och spännande. Sverige fick en kanonstart med 1–0 redan i öppningen genom Dan Mönell som behärskat placerade bollen vid ena stolpen.

Armenien kom sedan in i matchen och firade triumfer med effektiv futsal. Sverige hade bollen mycket, men de var giftigt i sina omställningar och skickligt att hitta ytorna bakom Sveriges försvarslinje. Armenien vände till 2–1-ledning med mål som såg ut ungefär på samma sätt. Hårda pass mot den bortre stolpen hittade en spelare som kunde få bollen i mål.

Armenien gjorde 3–2 i början av andra halvlek och 4–2 kom efter en suverän prestation av målvakten Ernest Akopov. Han räddade ett bra läge, fick bollen framför sig, reste sig och startade ett anfall som via två passningar hamnade hos Adranik Karapetyan som lätt satte 4–2. Sverige reducerade och tog ut målvakten på slutet. De sista skotten gick över i bra lägen och förlusten var ett faktum.

– Bara att komma igen. Armenien var bra och det var tufft ute på banan, kommenterade hemmaspelaren Sargon Abraham.

FAKTA

Futsal, EM-kval:

SVERIGE–ARMENIEN 3–4 (2–2)

Mål: 1–0 Daniel Mönell, 1–1 Henrik Grigoryan, 1–2 Andranik Karapetyan, 2–2 Mathias Etéus, 2–3 Armen Babayan, 2–4 Andranik Karapetyan, 3–4 Nicklas Asp. Publik: 684