15 jan 2015 19:04

23 jan 2015 15:56

Armenien och Israel kryssade

Det blev 2–2 mellan Armenien och Israel i kvalmötet i Arena Skövde. Därmed tyder allt på att Sverige som bäst kan bli grupptvåa.
Sverige spelar sin andra av totalt tre matcher i EM-kvalet på torsdagskvällen mot Skottland.

På torsdagskvällen möttes Armenien och Israel i Arena Skövde inför en blygsam publikskara. Det var en intressant match eftersom båda lagen vann sina första EM-kvalmatcher på onsdagen. Armenien slog Sverige med 4–3 medan Israel slog Skottland med 6–1.

Matchutgången påverkar alltså Sveriges möjligheter till att vinna EM-kvalgruppen i Skövde, som är en av totalt sex grupper i den här kvalomgången.

Den första halvleken såg länge ut att sluta mållös men 1.08 före pausvilan spräckte Israel målnollan när Adam Jehuda Cohen gav laget ledningen inför den andra halvleken.

Ett resultat som innebar att den sista gruppomgången blir helt avgörande för Sveriges del förutsatt att de blågula slår Skottland i torsdagskvällens match.

I den andra halvleken var Israel nära ytterligare ett mål efter bara några minuter men Armeniens målvakt stod i vägen. Israel fick ett nytt jätteläge knappt halva den första halvleken spelad men återigen räddade målvakten. Men skam den som ger sig. Med 6.22 kvar att spela kunde till slut Israels Avi Kalif utöka ledningen till 2–0.

Repliken lät dock inte vänta på sig. Armenien tog timeout och satsade på att ta ut målvakten och sätta in en extra utespelare. 54 sekunder efter Israels mål gjorde Armeniens Henrik Grigoryan 1–2. Armenien fortsatte med fem utespelare för att nå en kvittering som till slut kom.

Med 2.49 kvar att spela gjorde Davit Sujyan 2–2. Det stod sig sedan matchen ut. 2–2 och ett resultat som innebär att Sverige med största sannolikhet bara kan bli tvåa i gruppen medan Armenien och Israel gör upp om gruppsegern.

Sverige möter Israel på lördagskvällen medan Armenien avslutar mot förhandstippade bottenlaget Skottland samma dag.

På torsdagskvällen möttes Armenien och Israel i Arena Skövde inför en blygsam publikskara. Det var en intressant match eftersom båda lagen vann sina första EM-kvalmatcher på onsdagen. Armenien slog Sverige med 4–3 medan Israel slog Skottland med 6–1.

Matchutgången påverkar alltså Sveriges möjligheter till att vinna EM-kvalgruppen i Skövde, som är en av totalt sex grupper i den här kvalomgången.

Den första halvleken såg länge ut att sluta mållös men 1.08 före pausvilan spräckte Israel målnollan när Adam Jehuda Cohen gav laget ledningen inför den andra halvleken.

Ett resultat som innebar att den sista gruppomgången blir helt avgörande för Sveriges del förutsatt att de blågula slår Skottland i torsdagskvällens match.

I den andra halvleken var Israel nära ytterligare ett mål efter bara några minuter men Armeniens målvakt stod i vägen. Israel fick ett nytt jätteläge knappt halva den första halvleken spelad men återigen räddade målvakten. Men skam den som ger sig. Med 6.22 kvar att spela kunde till slut Israels Avi Kalif utöka ledningen till 2–0.

Repliken lät dock inte vänta på sig. Armenien tog timeout och satsade på att ta ut målvakten och sätta in en extra utespelare. 54 sekunder efter Israels mål gjorde Armeniens Henrik Grigoryan 1–2. Armenien fortsatte med fem utespelare för att nå en kvittering som till slut kom.

Med 2.49 kvar att spela gjorde Davit Sujyan 2–2. Det stod sig sedan matchen ut. 2–2 och ett resultat som innebär att Sverige med största sannolikhet bara kan bli tvåa i gruppen medan Armenien och Israel gör upp om gruppsegern.

Sverige möter Israel på lördagskvällen medan Armenien avslutar mot förhandstippade bottenlaget Skottland samma dag.