15 jan 2015 16:47

23 jan 2015 15:18

IFK spenderar helgen i Tyskland

HANDBOLL: Träningsturnering mot bra motstånd väntar

Elitserien har uppehåll och då passar IFK Skövde på att åka till Tyskland för att träna och spela matcher.

– Det känns riktigt bra att få komma i väg. Dels för att få bra matcher, men även att vara tillsammans socialt, säger IFK-tränaren Peter Johansson.

Under torsdagen rullade IFK Skövde från Skövde med Dessau i östra Tyskland som slutmål. Där ska de blåvita spendera helgen och det huvudsakliga målet är en träningsturnering på söndagen. Klubben bjöds genom tränaren Joakim Ågren in av den tyska klubben Dessau-Rosslauer HV.

– ”Jocke” har lite kontakter och de är via honom som vi fått den här inbjudan. De står för allt utom resa, berättar Peter Johansson.

På fredagskvällen spelar IFK en träningsmatch mot EHV Aue som för närvarande är tabelltia i Bundesliga 2.

– Det ska bli kul att spela match igen och det är nog rätt skapligt motstånd.

Nyttiga värdemätare

Sedan väntar dubbla träningar alternativt en träning och en match på lördagen innan man spelar mot Lübbecke och Magdeburg i turneringen på söndag. Båda två spelar i Bundesliga 1 och lär bli bra värdemätare för IFK Skövde.

– Det kommer att bli nyttigt. De är fullblodsproffs och det är skillnad på kvalitet i allt de gör, konstaterar Peter Johansson.

Matcherna spelas 2x15 minuter och efter det väntar en placeringsmatch.

Saknas i Tyskland gör Joel Järlfors (axelskadad), Christoffer Eriksson (sjuk) och Herman Henriksson (ljumskskadad). Däremot är Fredrik Arvidsson med på resan. Han är på gång igen efter sin korsbandsskada.

– Han är inte matchduglig, men får börja stegra sin träning.

IFK Skövde: Robert Lechte, Joakim Svensson, Rasmus Wremer, Jonas Samuelsson, Adam Samuelsson, Jonatan Eriksson, Robin Wärn, Linus Lake, Kristian Svensson, Charlie Röxner, Axel Magnusson, Markus Stegefelt, Mattias Obermüller, Alfred Ehn, Max Skoog.

– Det känns riktigt bra att få komma i väg. Dels för att få bra matcher, men även att vara tillsammans socialt, säger IFK-tränaren Peter Johansson.

Under torsdagen rullade IFK Skövde från Skövde med Dessau i östra Tyskland som slutmål. Där ska de blåvita spendera helgen och det huvudsakliga målet är en träningsturnering på söndagen. Klubben bjöds genom tränaren Joakim Ågren in av den tyska klubben Dessau-Rosslauer HV.

– ”Jocke” har lite kontakter och de är via honom som vi fått den här inbjudan. De står för allt utom resa, berättar Peter Johansson.

På fredagskvällen spelar IFK en träningsmatch mot EHV Aue som för närvarande är tabelltia i Bundesliga 2.

– Det ska bli kul att spela match igen och det är nog rätt skapligt motstånd.

Nyttiga värdemätare

Sedan väntar dubbla träningar alternativt en träning och en match på lördagen innan man spelar mot Lübbecke och Magdeburg i turneringen på söndag. Båda två spelar i Bundesliga 1 och lär bli bra värdemätare för IFK Skövde.

– Det kommer att bli nyttigt. De är fullblodsproffs och det är skillnad på kvalitet i allt de gör, konstaterar Peter Johansson.

Matcherna spelas 2x15 minuter och efter det väntar en placeringsmatch.

Saknas i Tyskland gör Joel Järlfors (axelskadad), Christoffer Eriksson (sjuk) och Herman Henriksson (ljumskskadad). Däremot är Fredrik Arvidsson med på resan. Han är på gång igen efter sin korsbandsskada.

– Han är inte matchduglig, men får börja stegra sin träning.

IFK Skövde: Robert Lechte, Joakim Svensson, Rasmus Wremer, Jonas Samuelsson, Adam Samuelsson, Jonatan Eriksson, Robin Wärn, Linus Lake, Kristian Svensson, Charlie Röxner, Axel Magnusson, Markus Stegefelt, Mattias Obermüller, Alfred Ehn, Max Skoog.