15 jan 2015 21:15

23 jan 2015 15:31

Storseger för Sverige mot Skottland

FUTSAL: EM-kval i futsal i Arena Skövde

Sverige tog en storseger mot Skottland, vinst med hela 13–0 (3–0), men på grund av att Armenien och Israel delade på poängen i matchen innan i Arena Skövde blir det svårt för blågult att vinna EM-kvalgruppen. Mycket tyder i stället på att Sverige får göra upp med Israel om andraplatsen. Då krävs det först och främst seger mot Israel, som fortsatt har chansen till gruppseger, i lördagskvällens match.

På torsdagskvällen drabbade Sverige och Skottland samman i Arena Skövde.

Båda lagen hade revansch att erfordra efter båda lagens förluster på onsdagen. Sverige föll med 3–4 mot Armenien medan Skottland förlorade klart med 1–6 mot Israel.

Sveriges Sargon Abraham, till vardags i IFK Skövde, fick ett vasst läge efter fem minuter men skott var inte tillräckligt välriktat och gick utanför från nära håll.

Det var Sverige som var det spelförande laget och åstadkom mest i anfallsväg och stod för de hetaste chanserna. Simon Chekroun fick också ett bra läge efter sju minuter men missade med skott ur dålig vinkel.

I stället stack Skottland upp och var ytterst nära ett ledningsmål när Graham Muir blev fri framför mål och svenske målvakten Robin Armandt räddade och även fick hjälp av sin stolpe när Muir försökte få in sin retur.

Sargon Abraham fick chansen att ge Sverige ledningen efter nio minuter men avslutet av inte tillräckligt bra och den skotske målvakten kunde parera avslutet som borde ha resulterat i mål.

Efter 9.38 kunde dock Sverige äntligen och fullt välförtjänt spräcka nollan när Kristian Legiec satte 1–0 sedan Sverige spelat sig igenom motståndarförsvaret.

Med 2.39 kvar att spela gjorde Sverige 2–0 genom Nicklas Asp och det såg ut att stå sig även till halvtidsvilan men Patrik Burda hann utöka till 3–0 när bara 20 sekunder återstod. Skottland var dock inte farligt och var värda ett mål under de första 20 minuterna men Sverige och målvakten Robin Armandt lyckades freda sig.

Efter 4.17 av den andra halvleken fick Sargon Abraham äntligen utdelning när han utökade Sveriges ledning till 4–0 efter ett snyggt och behärskat avslut.

Av bara farten kom även 5–0 när Kristian Legiec slog till för andra gången för kvällen. Mathias Eteus fixade sedan tennissiffror när han slog till med sitt 6–0-mål och då återstod det tio minuter av matchen.

Mer skulle komma. Hanna Abraham, från IFK Skövde, gjorde 7–0 till hemmapublikens stora glädje och då var Skottland definitivt ett lag i spillror och tvingades till timeout för att försöka förhindra ett ännu större målmässigt ras.

Det hjälpte föga. Sverige fortsatte att spela ut hela sitt register och Sargon Abraham gjorde omgående sitt andra mål för matchen fram till förkrossande 8–0.

Det var ännu inte slut på Sveriges show. Publik vädrade tvåsiffrigt och när Albert Hiseni gjorde 9–0 med sju minuter kvar var det inom räckhåll. Det ordnade Dan Monell bara en kort tid senare och han gjorde även 11–0. Vilken utskåpning av Skottland!

684 personer såg Sverige förlora mot Armenien på onsdagskvällen. Det var något fler på plats mot Skottland, 768 personer, men ändå långt ifrån de 2 500 personer som arenan kan inrymma.

Slutsiffrorna skrevs till otroliga 13–0 till Sverige och det var faktiskt i underkant. Storsegern till trots får Sverige svårt att vinna gruppen.

Mycket talar för att Armenien avslutar med att besegra Skottland på lördagskvällen och då kan Sverige som bäst bli grupptvåa. Blågult möter Israel, som fortsatt har chansen att ta hem gruppen, i sin sista gruppspelsmatch på lördagen.

På torsdagskvällen drabbade Sverige och Skottland samman i Arena Skövde.

Båda lagen hade revansch att erfordra efter båda lagens förluster på onsdagen. Sverige föll med 3–4 mot Armenien medan Skottland förlorade klart med 1–6 mot Israel.

Sveriges Sargon Abraham, till vardags i IFK Skövde, fick ett vasst läge efter fem minuter men skott var inte tillräckligt välriktat och gick utanför från nära håll.

Det var Sverige som var det spelförande laget och åstadkom mest i anfallsväg och stod för de hetaste chanserna. Simon Chekroun fick också ett bra läge efter sju minuter men missade med skott ur dålig vinkel.

I stället stack Skottland upp och var ytterst nära ett ledningsmål när Graham Muir blev fri framför mål och svenske målvakten Robin Armandt räddade och även fick hjälp av sin stolpe när Muir försökte få in sin retur.

Sargon Abraham fick chansen att ge Sverige ledningen efter nio minuter men avslutet av inte tillräckligt bra och den skotske målvakten kunde parera avslutet som borde ha resulterat i mål.

Efter 9.38 kunde dock Sverige äntligen och fullt välförtjänt spräcka nollan när Kristian Legiec satte 1–0 sedan Sverige spelat sig igenom motståndarförsvaret.

Med 2.39 kvar att spela gjorde Sverige 2–0 genom Nicklas Asp och det såg ut att stå sig även till halvtidsvilan men Patrik Burda hann utöka till 3–0 när bara 20 sekunder återstod. Skottland var dock inte farligt och var värda ett mål under de första 20 minuterna men Sverige och målvakten Robin Armandt lyckades freda sig.

Efter 4.17 av den andra halvleken fick Sargon Abraham äntligen utdelning när han utökade Sveriges ledning till 4–0 efter ett snyggt och behärskat avslut.

Av bara farten kom även 5–0 när Kristian Legiec slog till för andra gången för kvällen. Mathias Eteus fixade sedan tennissiffror när han slog till med sitt 6–0-mål och då återstod det tio minuter av matchen.

Mer skulle komma. Hanna Abraham, från IFK Skövde, gjorde 7–0 till hemmapublikens stora glädje och då var Skottland definitivt ett lag i spillror och tvingades till timeout för att försöka förhindra ett ännu större målmässigt ras.

Det hjälpte föga. Sverige fortsatte att spela ut hela sitt register och Sargon Abraham gjorde omgående sitt andra mål för matchen fram till förkrossande 8–0.

Det var ännu inte slut på Sveriges show. Publik vädrade tvåsiffrigt och när Albert Hiseni gjorde 9–0 med sju minuter kvar var det inom räckhåll. Det ordnade Dan Monell bara en kort tid senare och han gjorde även 11–0. Vilken utskåpning av Skottland!

684 personer såg Sverige förlora mot Armenien på onsdagskvällen. Det var något fler på plats mot Skottland, 768 personer, men ändå långt ifrån de 2 500 personer som arenan kan inrymma.

Slutsiffrorna skrevs till otroliga 13–0 till Sverige och det var faktiskt i underkant. Storsegern till trots får Sverige svårt att vinna gruppen.

Mycket talar för att Armenien avslutar med att besegra Skottland på lördagskvällen och då kan Sverige som bäst bli grupptvåa. Blågult möter Israel, som fortsatt har chansen att ta hem gruppen, i sin sista gruppspelsmatch på lördagen.