16 jan 2015 15:55

23 jan 2015 15:57

Chansen till avancemang är liten

Möjligheten till svenskt avancemang finns, men den är mikroskopisk. Till att börja med måste Sverige besegra Israel på lördagskvällen men sedan måste även en rad andra resultat gå blågults väg i EM-kvalet.

En vinst är ett absolut måste för att Charbel Abrahams landslag ska ha en chans att gå vidare, då som bästa grupptvåa. Men även den chansen får anses vara liten för att inte säga mikroskopisk. Sverige har visserligen klart bäst målskillnad av alla lag efter storsegern mot Skottland (13–0), men det är flera lag som har chans att hamna på sju poäng som tvåa i någon av de sex kvalgrupperna.

Ett bra resultat i EM-kvalet ger dock rankingpoäng som kan ge Sverige en lättare väg i framtiden.

En vinst är ett absolut måste för att Charbel Abrahams landslag ska ha en chans att gå vidare, då som bästa grupptvåa. Men även den chansen får anses vara liten för att inte säga mikroskopisk. Sverige har visserligen klart bäst målskillnad av alla lag efter storsegern mot Skottland (13–0), men det är flera lag som har chans att hamna på sju poäng som tvåa i någon av de sex kvalgrupperna.

Ett bra resultat i EM-kvalet ger dock rankingpoäng som kan ge Sverige en lättare väg i framtiden.