16 jan 2015 22:34

23 jan 2015 15:18

Svensk seger i VM-premiären

Ett ramstarkt försvars- och målvaktsspel grundlade en skön svensk seger i VM-premiären mot Island. Sverige kopplade tidigt grepp och vann till slut med 24-16.

Sverige gav egentligen aldrig Island någon chans. Redan tidigt ryckte de blågula undan och sedan höll man islänningarna på behörigt avstånd. VM-debutanten Viktor Östlund tog för sig och i målet storspelade Mattias Andersson bakom ett starkt svenskt försvar.

– Vi gör precis det som vi har kommit överens om. Vi tvingar dem dit vi vill ha dem och det är viktigt att vi klarar av att hålla den koncentrationen i 60 minuter. Det gör också att jobbet blir lättare för mig, säger Andersson till TT.

Andersson motade 46 procent av skotten före paus och halvvägs ledde Sverige med 12-7. Sedan blev det aldrig mer dramatiskt utan Sverige spelade undan till en klar seger.

På söndag spelar Sverige nästa match då man möter Tjeckien.

Sverige gav egentligen aldrig Island någon chans. Redan tidigt ryckte de blågula undan och sedan höll man islänningarna på behörigt avstånd. VM-debutanten Viktor Östlund tog för sig och i målet storspelade Mattias Andersson bakom ett starkt svenskt försvar.

– Vi gör precis det som vi har kommit överens om. Vi tvingar dem dit vi vill ha dem och det är viktigt att vi klarar av att hålla den koncentrationen i 60 minuter. Det gör också att jobbet blir lättare för mig, säger Andersson till TT.

Andersson motade 46 procent av skotten före paus och halvvägs ledde Sverige med 12-7. Sedan blev det aldrig mer dramatiskt utan Sverige spelade undan till en klar seger.

På söndag spelar Sverige nästa match då man möter Tjeckien.