17 jan 2015 10:21

23 jan 2015 15:57

Elias Ymer klar för Australian open

Senast en svensk herrtennisspelare deltog i en Grand slam i singel var 2011. Då hette han Robin Söderling och kom från Tibro. 2015 heter han Elias Ymer och kommer från Skara.

18-årigen slog sydkoreanen Hyeon Chung med 7–5, 6–3 i kvalfinalen natten mot lördag.

– Jag är jätteglad, det var en bra match i dag. Nu spelar jag på tisdag så det är skönt att ha några dagar ledigt. Det är en stor framgång för personerna i mitt team, jag hoppas att de känner sig glada över det här, hälsar Ymer via tränaren Gianluca Marchiori till tennis.se.

Förbundskaptenen Fidde Rosenqvist är också glad:

– Det här är otroligt stort för svensk tennis att vi äntligen har en spelare i huvudtävlingen. Det är fantastiskt och framför allt gläds man med Elias. Det är ett stort steg att lyckas med det här och det är otroligt starkt att kvala in, säger han till samma sajt.

Sverigeettan fick sedan en bra lottning i huvudtävlingen. Han ställs mot japanen Go Soeda i första omgången, rankad 95 i världen. Vinner Skarasonen mot honom väntar tufft motstånd i omgång två; segraren mellan Fernando Verdasco och James Ward.

18-årigen slog sydkoreanen Hyeon Chung med 7–5, 6–3 i kvalfinalen natten mot lördag.

– Jag är jätteglad, det var en bra match i dag. Nu spelar jag på tisdag så det är skönt att ha några dagar ledigt. Det är en stor framgång för personerna i mitt team, jag hoppas att de känner sig glada över det här, hälsar Ymer via tränaren Gianluca Marchiori till tennis.se.

Förbundskaptenen Fidde Rosenqvist är också glad:

– Det här är otroligt stort för svensk tennis att vi äntligen har en spelare i huvudtävlingen. Det är fantastiskt och framför allt gläds man med Elias. Det är ett stort steg att lyckas med det här och det är otroligt starkt att kvala in, säger han till samma sajt.

Sverigeettan fick sedan en bra lottning i huvudtävlingen. Han ställs mot japanen Go Soeda i första omgången, rankad 95 i världen. Vinner Skarasonen mot honom väntar tufft motstånd i omgång två; segraren mellan Fernando Verdasco och James Ward.