17 jan 2015 19:01

23 jan 2015 15:57

Nationalarenan invigd

FUTSAL: EM-kval i Arena Skövde

I samband med lördagskvällens EM-kvalmatch mellan Sverige och Israel invigdes Arena Skövde officiellt som ny nationalarena i futsal. Kommunalrådet Katarina Jonsson (M) och Svenska fotbollsförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson fanns på plats och höll invigningstal och klippte band under högtidliga former före matchstart.

Arena Skövde är ny nationalarena i futsal och under lördagen blev det officiellt efter en invigning före EM-kvalmatchen mellan Sverige och israel.

Svenska fotbollsförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson och Skövdes kommunalråd, tillika kommunstyrelsens ordförande, Katarina Jonsson (M) höll tal och förklarade formellt Arena Skövde som ny nationalarena.

Det klipptes till och med symboliskt band för att föreviga detta ögonblick.

– Då var det dags att tillsammans med Karl-Erik Nilsson inviga nationalarenan. Det är otroligt stolt att få stå här som representant för Skövdeborna och få vara med om det här, sade bland annat Katarina Jonsson under ceremonin.

– Det här är också ett historiskt ögonblick. För första gången arrangerar vi ett EM-kval med UEFA tillsammans här i Sverige. Samarbetet med IFK Skövde, Västergötlands fotbollsförbund och Skövde kommun under det här arrangemanget har varit föredömligt, sade Karl-Erik Nilsson innan det var dags att tillsammans med Jonsson klippa bandet och trumpetaren att göra fanfar.

Futsal, inomhusfotboll, är en ny gren inom Svenska fotbollsförbundet och den första landskampen spelades i december 2012.

Arena Skövde är ny nationalarena i futsal och under lördagen blev det officiellt efter en invigning före EM-kvalmatchen mellan Sverige och israel.

Svenska fotbollsförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson och Skövdes kommunalråd, tillika kommunstyrelsens ordförande, Katarina Jonsson (M) höll tal och förklarade formellt Arena Skövde som ny nationalarena.

Det klipptes till och med symboliskt band för att föreviga detta ögonblick.

– Då var det dags att tillsammans med Karl-Erik Nilsson inviga nationalarenan. Det är otroligt stolt att få stå här som representant för Skövdeborna och få vara med om det här, sade bland annat Katarina Jonsson under ceremonin.

– Det här är också ett historiskt ögonblick. För första gången arrangerar vi ett EM-kval med UEFA tillsammans här i Sverige. Samarbetet med IFK Skövde, Västergötlands fotbollsförbund och Skövde kommun under det här arrangemanget har varit föredömligt, sade Karl-Erik Nilsson innan det var dags att tillsammans med Jonsson klippa bandet och trumpetaren att göra fanfar.

Futsal, inomhusfotboll, är en ny gren inom Svenska fotbollsförbundet och den första landskampen spelades i december 2012.