17 jan 2015 20:30

23 jan 2015 15:18

Stöpen tog fin skalp

INNEBANDY: Seger mot serieledaren på bortaplan

Stöpen fortsätter att plocka segrar i innebandytvåan och på lördagen tog man en riktigt fin skalp när serieledande Vänersborg besegrades på bortaplan.

Vinsten betyder att Stöpen befäster sin andraplats i tabellen bakom just Vänersborg och nu skiljer det sju poäng ner till trean Falköping och nio poäng till Skövde som ligger fyra – dock med två matcher färre spelade.

Vänersborg var innan matchen utan förlust i seriespelet, men den nollan sprack efter Stöpens besök. Matchen började emellertid inte speciellt bra för bortalaget och redan efter tre minuter ledde Vänersborg med 2–0. Bortalaget lät sig dock inte nedslås utan kom tillbaka och innan den första perioden var över hade man vänt till ledning med 3–2.

I mittenperioden gjorde lagen var sitt mål och Stöpen hade en ledning med 4–3 med sig in till den sista perioden. Där ökade Marcus Sjöholm till 5–3 efter knappt tolv minuters spel, men bara 20 sekunder senare reducerade Vänersborg. Slutet blev dramatiskt innan Joakim Wessman gjorde 4–6 alldeles i slutsekunderna och säkrade segern till Stöpen.

Målen, Stöpen: Marcus Sjöholm 2, Joakim Elofsson, Johan Klasson, Anton Standar, Joakim Wessman.

Vinsten betyder att Stöpen befäster sin andraplats i tabellen bakom just Vänersborg och nu skiljer det sju poäng ner till trean Falköping och nio poäng till Skövde som ligger fyra – dock med två matcher färre spelade.

Vänersborg var innan matchen utan förlust i seriespelet, men den nollan sprack efter Stöpens besök. Matchen började emellertid inte speciellt bra för bortalaget och redan efter tre minuter ledde Vänersborg med 2–0. Bortalaget lät sig dock inte nedslås utan kom tillbaka och innan den första perioden var över hade man vänt till ledning med 3–2.

I mittenperioden gjorde lagen var sitt mål och Stöpen hade en ledning med 4–3 med sig in till den sista perioden. Där ökade Marcus Sjöholm till 5–3 efter knappt tolv minuters spel, men bara 20 sekunder senare reducerade Vänersborg. Slutet blev dramatiskt innan Joakim Wessman gjorde 4–6 alldeles i slutsekunderna och säkrade segern till Stöpen.

Målen, Stöpen: Marcus Sjöholm 2, Joakim Elofsson, Johan Klasson, Anton Standar, Joakim Wessman.