18 jan 2015 15:50

23 jan 2015 15:57

Nationalarenan i Skövde invigd

På lördagskvällen invigdes den nya nationalarenan för futsal, Arena Skövde, officiellt.
Kommunalrådet Katarina Jonasson (M) och svenska fotbollsförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson förrättade invigningen med tal och bandklippning under ceremonin som avslutades med en trumpetfanfar.

Svenska fotbollsförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson njöt för fulla drag i Arena Skövde på lördagen när Sverige avslutade EM-kvalspelet i futsal med att besegra Israel med 4–0 (2–0).

– Fantastiskt kul med den här invigningen och att dessutom få kröna den med mycket folk (1 711 personer) och med seger. Det enda som var synd var ju bara att det här spelet inte upprepades i den allra första matchen (Armenien 3–4), men så är det. Det här laget blir bättre och bättre och de två sista matcherna är riktigt, riktigt bra, säger han till SLA.

– Futsal är kul och det växer. Vi har första året med en svensk futsalliga och det drar mycket intresse. Vi ser att de här är en relativ ny idrott inom fotbollsförbundet. Landslaget var på något sätt murbräckan, det här är första året med en futsaliga och vi ser att publiksiffrorna och intresset för ligan växer. Det här är bara början på något som jag tror kan bli riktigt stort, fortsätter Karl-Erik Nilsson.

Han förklarar valet av Arena Skövde som nationalarena.

– Det här är ett sätt att marknadsföra futsal. Här i Skövde har ju också futsalen i föreningslivet haft stora framgångar och det finns också ett engagemang inom Västergötlands fotbollsförbund och inte minst inom staden. Det sammantaget har gjort att vi valde att placera nationalarena för futsal här. Det fanns en vilja, ett engagemang och ett kunnande.

Nilsson var nöjd med arrangemanget.

– Jag har fått väldig positiva signaler från UEFA:s utsände delegat och ifrån de deltagande länderna så det här är en fjäder i hatten för det fotbollsförbundet, för futsalen men inte minst för de lokala entusiasterna i IFK Skövde och förbundet.

– Det här var första gången som vi arrangerade ett EM-kval i futsal på hemmaplan och det var mersmakande, fortsätter fotbollens ordförande.

Svenska fotbollsförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson njöt för fulla drag i Arena Skövde på lördagen när Sverige avslutade EM-kvalspelet i futsal med att besegra Israel med 4–0 (2–0).

– Fantastiskt kul med den här invigningen och att dessutom få kröna den med mycket folk (1 711 personer) och med seger. Det enda som var synd var ju bara att det här spelet inte upprepades i den allra första matchen (Armenien 3–4), men så är det. Det här laget blir bättre och bättre och de två sista matcherna är riktigt, riktigt bra, säger han till SLA.

– Futsal är kul och det växer. Vi har första året med en svensk futsalliga och det drar mycket intresse. Vi ser att de här är en relativ ny idrott inom fotbollsförbundet. Landslaget var på något sätt murbräckan, det här är första året med en futsaliga och vi ser att publiksiffrorna och intresset för ligan växer. Det här är bara början på något som jag tror kan bli riktigt stort, fortsätter Karl-Erik Nilsson.

Han förklarar valet av Arena Skövde som nationalarena.

– Det här är ett sätt att marknadsföra futsal. Här i Skövde har ju också futsalen i föreningslivet haft stora framgångar och det finns också ett engagemang inom Västergötlands fotbollsförbund och inte minst inom staden. Det sammantaget har gjort att vi valde att placera nationalarena för futsal här. Det fanns en vilja, ett engagemang och ett kunnande.

Nilsson var nöjd med arrangemanget.

– Jag har fått väldig positiva signaler från UEFA:s utsände delegat och ifrån de deltagande länderna så det här är en fjäder i hatten för det fotbollsförbundet, för futsalen men inte minst för de lokala entusiasterna i IFK Skövde och förbundet.

– Det här var första gången som vi arrangerade ett EM-kval i futsal på hemmaplan och det var mersmakande, fortsätter fotbollens ordförande.