18 jan 2015 18:04

23 jan 2015 15:57

Skövde IBF vann stort hemma mot Elfhög

INNEBANDY: Besegrade IBK Elfhög hemma i Arena Skövde

Skövde IBF tog en storseger hemma mot IBK Elfhög men det var helt jämnt efter två spelade perioder. Matchen avgjordes i stället i den tredje perioden där Skövde IBF gjorde mål i parti och minut.
– Vi får ta med oss den sista perioden, konstaterar Skövdetränaren Christian Stenbacke efter 15–7 (3–3, 3–3, 9–1).

Skövde IBF – som överraskande föll borta mot Fristads Goif med 6–5 förra helgen – var tvunget att vinna för att inte tappa mer mark till de två topplagen som också innehar de två kvalplatserna till division 1.

För motståndet i helgen stod IBK Elfhög från Trollhättan och det blev också programenlig vinst för Skövde IBF. Elfhög – som bara har tagit tio poäng i årets seriespel stretade emot väl och inför den tredje perioden var ställningen 6–6. Gästerna tog till och med ledningen med 6–5 med fem minuter kvar av mittenperioden.

I den tredje perioden var det dock inget snack om saken. Då gjorde Skövde IBF 9–1 på gästerna och målen kom i strid ström.

– Vi är absolut inte nöjda med att det står 6–6 inför den sista perioden. Vi har ett bekymmer den här säsongen att vi blir oerhört hårt straffade på våra misstag och dom gör mål på sina chanser i den här matchen, säger Skövdes tränare Christian Stenbacke.

– Vi får ta med oss den sista perioden men vi är helt på det klara med att vi kommer att få slita hårt i varje match. Vi är inte färdiga och har inte någon gratisstuds i matcherna, fortsätter han.

Segern var nödvändig för Skövde IBF som har halkat efter serieledande IBK Vänersborg och Stöpen IBK, där Stöpen tog en imponerande seger borta mot just Vänersborg på lördagen.

– Vi ska göra allt och jaga Vänersborg och Stöpen. Det är kul att Stöpen ligger däruppe, de gör det välförtjänt och har riktigt medflyt just nu men vi hoppas givetvis fortsatt att vi ska kunna gå om dom.

Avslutningsvis – notera att Christoffer Hald gjorde comeback i Skövde IBF.

Mål: Skövde IBF: Simon Hultman 4, David Karlsson 4, Niclas Johansson Ljungkvist 3, Alexander Bylund, Martin Palmborg, Oscar Hedendahl, Christoffer Hald.

Skövde IBF – som överraskande föll borta mot Fristads Goif med 6–5 förra helgen – var tvunget att vinna för att inte tappa mer mark till de två topplagen som också innehar de två kvalplatserna till division 1.

För motståndet i helgen stod IBK Elfhög från Trollhättan och det blev också programenlig vinst för Skövde IBF. Elfhög – som bara har tagit tio poäng i årets seriespel stretade emot väl och inför den tredje perioden var ställningen 6–6. Gästerna tog till och med ledningen med 6–5 med fem minuter kvar av mittenperioden.

I den tredje perioden var det dock inget snack om saken. Då gjorde Skövde IBF 9–1 på gästerna och målen kom i strid ström.

– Vi är absolut inte nöjda med att det står 6–6 inför den sista perioden. Vi har ett bekymmer den här säsongen att vi blir oerhört hårt straffade på våra misstag och dom gör mål på sina chanser i den här matchen, säger Skövdes tränare Christian Stenbacke.

– Vi får ta med oss den sista perioden men vi är helt på det klara med att vi kommer att få slita hårt i varje match. Vi är inte färdiga och har inte någon gratisstuds i matcherna, fortsätter han.

Segern var nödvändig för Skövde IBF som har halkat efter serieledande IBK Vänersborg och Stöpen IBK, där Stöpen tog en imponerande seger borta mot just Vänersborg på lördagen.

– Vi ska göra allt och jaga Vänersborg och Stöpen. Det är kul att Stöpen ligger däruppe, de gör det välförtjänt och har riktigt medflyt just nu men vi hoppas givetvis fortsatt att vi ska kunna gå om dom.

Avslutningsvis – notera att Christoffer Hald gjorde comeback i Skövde IBF.

Mål: Skövde IBF: Simon Hultman 4, David Karlsson 4, Niclas Johansson Ljungkvist 3, Alexander Bylund, Martin Palmborg, Oscar Hedendahl, Christoffer Hald.