18 jan 2015 19:55

23 jan 2015 15:18

Skövde KIK avancerar i SM efter nya segrar

FUTSAL: Gruppspel i Hammarö

Skövde KIK vann båda sina matcher i helgens gruppspel i SM som spelades i Hammarö.
7–4 mot Råtorps IK och 12–2 mot Mariestad Bois FF innebär att Skövde KIK avancerar till nästa SM-gruppspel.
– Vi spelade väldigt bra och fortsätter att vara vassa framåt, säger KIK-tränaren Mikael Haglund.

Skövde KIK tog sig vidare i SM efter att ha tagit full pott i gruppspelet i Värmland.

– Det var ketchupeffekt, proppen ur eller vad man vill säga mot Mariestad. Vi spelade väldigt bra. Vi var klart bättre än Mariestad inomhus i alla fall, säger Skövdetränaren Mikael Haglund.

Annars fick Skövde KIK – som kom till spel med tolv spelare – en tråkig start på gruppspelet och hamnade i underläge med 0–2 i matchen mot Råtorp från Karlstad.

– En chockstart för oss. Vi har runnit igenom det tidigare gruppspelet hyggligt enkelt och aldrig ens legat under någon gång i matcherna så det var nog lite chockartat för oss. Men vi spelar 2x20 minuter och vet att vi kommer att få flera bra lägen om vi bara hade tålamod, säger Haglund.

– Vi fortsätter att vara vassa framåt. Vi har gjort 56 mål på sex matcher i det förra gruppspelet och fortsatte med ett otroligt bra kombinationsspel, bra passningsspel och hög fart i spelet.

Nu är det bara tolv lag kvar i SM och nu följer ett nytt gruppspel i slutet av januari där vinnaren från de fyra olika grupperna är kvalificerat till finalspelet i Hammarö i mitten av februari. Spelplatserna är Göteborg, Nybro, Bollnäs och Tumba och det återstår att se var KIK hamnar och vilka lag de får möta när det är lottat och klart.

Mål: Skövde KIK: Matchen mot Råtorps IK: Sandra Krantz 2, Besmira Morina 2, Filippa Plantin 2, Alexandra Rozenkrants´. Matchen mot Mariestad Bois FF: Iris Kadric 5, Sandra Krantz 3, Besmira Morina 2, Helene Sundberg 2.

Skövde KIK tog sig vidare i SM efter att ha tagit full pott i gruppspelet i Värmland.

– Det var ketchupeffekt, proppen ur eller vad man vill säga mot Mariestad. Vi spelade väldigt bra. Vi var klart bättre än Mariestad inomhus i alla fall, säger Skövdetränaren Mikael Haglund.

Annars fick Skövde KIK – som kom till spel med tolv spelare – en tråkig start på gruppspelet och hamnade i underläge med 0–2 i matchen mot Råtorp från Karlstad.

– En chockstart för oss. Vi har runnit igenom det tidigare gruppspelet hyggligt enkelt och aldrig ens legat under någon gång i matcherna så det var nog lite chockartat för oss. Men vi spelar 2x20 minuter och vet att vi kommer att få flera bra lägen om vi bara hade tålamod, säger Haglund.

– Vi fortsätter att vara vassa framåt. Vi har gjort 56 mål på sex matcher i det förra gruppspelet och fortsatte med ett otroligt bra kombinationsspel, bra passningsspel och hög fart i spelet.

Nu är det bara tolv lag kvar i SM och nu följer ett nytt gruppspel i slutet av januari där vinnaren från de fyra olika grupperna är kvalificerat till finalspelet i Hammarö i mitten av februari. Spelplatserna är Göteborg, Nybro, Bollnäs och Tumba och det återstår att se var KIK hamnar och vilka lag de får möta när det är lottat och klart.

Mål: Skövde KIK: Matchen mot Råtorps IK: Sandra Krantz 2, Besmira Morina 2, Filippa Plantin 2, Alexandra Rozenkrants´. Matchen mot Mariestad Bois FF: Iris Kadric 5, Sandra Krantz 3, Besmira Morina 2, Helene Sundberg 2.