18 jan 2015 16:55

23 jan 2015 15:57

Stöpen IBK fällde serieledaren

INNEBANDY: Tog fin skalp på bortaplan

Stöpen fortsätter att plocka segrar i innebandytvåan och på lördagen tog man en riktigt fin skalp när serieledande IBK Vänersborg besegrades på bortaplan med 6–4 (3–3, 1–0, 2–1).
– En jättebra insats av oss, framför allt försvarsmässigt i 60 minuter, säger Stöpentränaren Daniel Andersson.

Vinsten betyder att Stöpen IBK befäster sin andraplats i tabellen – som innebär kvalspel till division 1 – bakom just IBK Vänersborg och nu skiljer det bara två poäng mellan lagen, även om ettan Vänersborg har en match färre spelad. Vänersborg var innan matchen utan förlust i seriespelet, men den nollan sprack efter Stöpens besök.

– De var suveräna serieledare innan så det är klart att det var en jätterolig seger. Vi gjorde en jättebra insats, säger Daniel Andersson.

– Vi har möjlighet att förlänga säsongen och kvala men det är långt kvar. Vi tänker inte sväva iväg för den här segern utan nu väntar två riktigt tuffa matcher mot Sandared och Skövde.

Det var en jämn och tät match mot Vänersborg men Stöpen visade styrka, kanske bäst personifierat av formationen med Anton Standar, Johan Larsson och Jonas Tibblin som visade stor karaktär, enligt Andersson.

Matchen började emellertid inte speciellt bra för bortalaget och redan efter tre minuter ledde Vänersborg med 2–0 men efter 20 minuter var det ånyo helt jämt och 3–3 på tavlan sedan Stöpen ett tag haft ledningen med 3–2.

– 2–1-målet gjorde att vi fick luft under vingarna och kom in i matchen, säger Daniel Andersson.

Stöpen hade en ledning med 4–3 med sig in till den sista perioden. Där ökade Marcus Sjöholm till 5–3 efter knappt tolv minuters spel, men bara 20 sekunder senare reducerade Vänersborg. Slutet blev dramatiskt innan Joakim Wessman gjorde 4–6 i tom bur alldeles i slutsekunderna och säkrade segern till Stöpen. Innan dess hade hemmapressen varit massiv mot Stöpen som stod pall.

– Det var jättespännande på slutet. De hade ett väldigt tryck på oss under en femminutersperiod vi lyckade hålla undan. Jag tycker att vi hade en rättvis ledning inför den sista perioden. Vi var bättre än dem i mittenperioden. Vänersborg inledde dock matchen starkt.

En härlig seger för Stöpen som tog revansch efter den klara 5–11-förlusten på hemmaplan mot Vänersborg.

Mål, Stöpen: Marcus Sjöholm 2, Joakim Elofsson, Johan Klasson, Anton Standar, Joakim Wessman.

Vinsten betyder att Stöpen IBK befäster sin andraplats i tabellen – som innebär kvalspel till division 1 – bakom just IBK Vänersborg och nu skiljer det bara två poäng mellan lagen, även om ettan Vänersborg har en match färre spelad. Vänersborg var innan matchen utan förlust i seriespelet, men den nollan sprack efter Stöpens besök.

– De var suveräna serieledare innan så det är klart att det var en jätterolig seger. Vi gjorde en jättebra insats, säger Daniel Andersson.

– Vi har möjlighet att förlänga säsongen och kvala men det är långt kvar. Vi tänker inte sväva iväg för den här segern utan nu väntar två riktigt tuffa matcher mot Sandared och Skövde.

Det var en jämn och tät match mot Vänersborg men Stöpen visade styrka, kanske bäst personifierat av formationen med Anton Standar, Johan Larsson och Jonas Tibblin som visade stor karaktär, enligt Andersson.

Matchen började emellertid inte speciellt bra för bortalaget och redan efter tre minuter ledde Vänersborg med 2–0 men efter 20 minuter var det ånyo helt jämt och 3–3 på tavlan sedan Stöpen ett tag haft ledningen med 3–2.

– 2–1-målet gjorde att vi fick luft under vingarna och kom in i matchen, säger Daniel Andersson.

Stöpen hade en ledning med 4–3 med sig in till den sista perioden. Där ökade Marcus Sjöholm till 5–3 efter knappt tolv minuters spel, men bara 20 sekunder senare reducerade Vänersborg. Slutet blev dramatiskt innan Joakim Wessman gjorde 4–6 i tom bur alldeles i slutsekunderna och säkrade segern till Stöpen. Innan dess hade hemmapressen varit massiv mot Stöpen som stod pall.

– Det var jättespännande på slutet. De hade ett väldigt tryck på oss under en femminutersperiod vi lyckade hålla undan. Jag tycker att vi hade en rättvis ledning inför den sista perioden. Vi var bättre än dem i mittenperioden. Vänersborg inledde dock matchen starkt.

En härlig seger för Stöpen som tog revansch efter den klara 5–11-förlusten på hemmaplan mot Vänersborg.

Mål, Stöpen: Marcus Sjöholm 2, Joakim Elofsson, Johan Klasson, Anton Standar, Joakim Wessman.