21 jan 2015 22:13

23 jan 2015 15:18

Islossning när TIK äntligen segrade

ISHOCKEY: Gjorde tvåsiffrigt på Boro/Vetlanda

Det blev sjätte gången gillt för Tibro IK i alltvåan och vilken islossning det blev i segern mot Boro/Vetlanda.
– Skönt att vi äntligen fick vinna. Vi har varit på gång det sista och killarna har slitit hårt. Kul för killarna att också få göra lite mål, säger TIK-tränaren Daniel Henrysson efter 10–2-segern.

Tibro IK har haft det motigt i alltvåan men på onsdagskvällen ljusnade det. Efter fem raka förluster fick Tibro IK äntligen stå som segrare och vilket vinst det blev hemma mot serietrean Boro/Vetlanda.

– Vi fick spelet att fungerar och allt släppte för oss. Det blev proppen ur, konstaterar TIK-tränaren Daniel Henrysson efter 10–2 (3–0, 4–2, 3–0) på hemmaplan.

Hemmalaget fick en formidabel start på matchen med en 3–0-ledning redan efter fyra minuter.

– Vi fick en jättebra start med tre snabba puckar och det var skönt för oss med tanke på var vi befinner oss just nu. Det betyder mycket för självförtroendet att ha med sig det, säger Henrysson som lyfter fram hela laginsatsen.

– Vi har varit på rätt väg mot både Bäcken och Borås på slutet. Vi har då gjort det bra i 40–45 minuter men den här gången tycker jag att vi får till en bra helhet. Vi behövde den här segern, det var ett positivt kvitto för oss, fortsätter han.

Tibro IK fortsatte att trumma på i hela matchen och till slut blev det alltså imponerande 10–2 inför 158 personer i Tibro ishall. På det hela taget en stabil insats, enligt Henrysson som gladdes med spelarna efter den här första segern i alltvåan.

Tre poäng till Tibro IK som förhoppningsvis kan fortsätta att plocka segrar. Redan på torsdagskvällen väntar bortamatch mot Bäcken HC.

Den uppskjutna matchen mot Lund Giants spelas sedan på söndag i Tibro ishall och efter den har TIK mött alla lag en gång och serien vänder.

Mål: Tibro IK: Jacob Larsson 2, Andreas Adolfsson 2, Carl Gustavsson 2, Patrick Johansson, Magnus Jonsson, David Sjöman, Fredrik Söder.

Tibro IK har haft det motigt i alltvåan men på onsdagskvällen ljusnade det. Efter fem raka förluster fick Tibro IK äntligen stå som segrare och vilket vinst det blev hemma mot serietrean Boro/Vetlanda.

– Vi fick spelet att fungerar och allt släppte för oss. Det blev proppen ur, konstaterar TIK-tränaren Daniel Henrysson efter 10–2 (3–0, 4–2, 3–0) på hemmaplan.

Hemmalaget fick en formidabel start på matchen med en 3–0-ledning redan efter fyra minuter.

– Vi fick en jättebra start med tre snabba puckar och det var skönt för oss med tanke på var vi befinner oss just nu. Det betyder mycket för självförtroendet att ha med sig det, säger Henrysson som lyfter fram hela laginsatsen.

– Vi har varit på rätt väg mot både Bäcken och Borås på slutet. Vi har då gjort det bra i 40–45 minuter men den här gången tycker jag att vi får till en bra helhet. Vi behövde den här segern, det var ett positivt kvitto för oss, fortsätter han.

Tibro IK fortsatte att trumma på i hela matchen och till slut blev det alltså imponerande 10–2 inför 158 personer i Tibro ishall. På det hela taget en stabil insats, enligt Henrysson som gladdes med spelarna efter den här första segern i alltvåan.

Tre poäng till Tibro IK som förhoppningsvis kan fortsätta att plocka segrar. Redan på torsdagskvällen väntar bortamatch mot Bäcken HC.

Den uppskjutna matchen mot Lund Giants spelas sedan på söndag i Tibro ishall och efter den har TIK mött alla lag en gång och serien vänder.

Mål: Tibro IK: Jacob Larsson 2, Andreas Adolfsson 2, Carl Gustavsson 2, Patrick Johansson, Magnus Jonsson, David Sjöman, Fredrik Söder.