22 jan 2015 21:54

23 jan 2015 15:18

Inga poäng för Tibro IK mot Bäcken

ISHOCKEY: Alltvåan, södra

Glädjen efter storsegern mot Team Boro blev kortvarig.
Bara ett dygn senare förlorade Tibro IK mot Bäcken.
– Målskyttet flöt inte på och då är det svårt att vinna, säger TIK-tränaren Daniel Henrysson.

Matchen mot Bäcken tillhör omgång 12 och skulle egentligen inte ha spelats förrän den 6 februari, men hade flyttats och därför blev det tätt på given för Tibro IK:s del. Mindre än 24 timmar efter lagets första seger i alltvåan – 10–2 hemma mot Team Boro på onsdagen – reste TIK till Göteborg för bortamatch mot Bäcken. Det blev inte lika målglatt som mot Team Boro.

– Det var en jämn match över lag och det var faktiskt en bra match från vår sida, men vi var alldeles för ineffektiva. Jag vet inte om vi gjorde alla målen i går (läs onsdag), säger Henrysson sedan Tibro fått vända tomhänt hemåt.

Mållöst i första

Den första perioden slutade mållös innan Bäcken fick en bra start på den andra perioden. Efter en dryg minut satte Niklas Carlsson 1–0 och två minuter senare dubblade hemmalaget sin ledning. Dessutom när Tibro hade en spelare mer på isen.

– En olycklig start på andra och det avgjorde väl hela matchen, säger Henrysson.

– Vi vill lite för mycket när vi får lägena och blir straffade bakåt i stället. Vi får försöka lära oss att minimera misstagen och utnyttja målchanserna.

TIK repade sig dock snabbt och repliken kom omgående när Carl Gustavsson nätade i samma numerära överläge. 2–1 var också siffrorna inför den sista perioden, men efter drygt halva perioden satte Bäcken 3–1 vilket skulle visa sig bli avgörande.

– Det stod och vägde och var en jättejämn period. Jag tycker ändå att vi hade perioden, men ändå lyckades de få enda målet. Vi kunde lika gärna ha gjort 2–2 innan, fortsätter Tibrotränaren.

Noterbart för övrigt att Tibro bara släppte till 17 skott mot sig och vann skottstatistiken 25–17.

Mål, Tibro IK: Carl Gustavsson.

Matchen mot Bäcken tillhör omgång 12 och skulle egentligen inte ha spelats förrän den 6 februari, men hade flyttats och därför blev det tätt på given för Tibro IK:s del. Mindre än 24 timmar efter lagets första seger i alltvåan – 10–2 hemma mot Team Boro på onsdagen – reste TIK till Göteborg för bortamatch mot Bäcken. Det blev inte lika målglatt som mot Team Boro.

– Det var en jämn match över lag och det var faktiskt en bra match från vår sida, men vi var alldeles för ineffektiva. Jag vet inte om vi gjorde alla målen i går (läs onsdag), säger Henrysson sedan Tibro fått vända tomhänt hemåt.

Mållöst i första

Den första perioden slutade mållös innan Bäcken fick en bra start på den andra perioden. Efter en dryg minut satte Niklas Carlsson 1–0 och två minuter senare dubblade hemmalaget sin ledning. Dessutom när Tibro hade en spelare mer på isen.

– En olycklig start på andra och det avgjorde väl hela matchen, säger Henrysson.

– Vi vill lite för mycket när vi får lägena och blir straffade bakåt i stället. Vi får försöka lära oss att minimera misstagen och utnyttja målchanserna.

TIK repade sig dock snabbt och repliken kom omgående när Carl Gustavsson nätade i samma numerära överläge. 2–1 var också siffrorna inför den sista perioden, men efter drygt halva perioden satte Bäcken 3–1 vilket skulle visa sig bli avgörande.

– Det stod och vägde och var en jättejämn period. Jag tycker ändå att vi hade perioden, men ändå lyckades de få enda målet. Vi kunde lika gärna ha gjort 2–2 innan, fortsätter Tibrotränaren.

Noterbart för övrigt att Tibro bara släppte till 17 skott mot sig och vann skottstatistiken 25–17.

Mål, Tibro IK: Carl Gustavsson.