22 jan 2015 16:30

23 jan 2015 15:18

Moberg femma

LÄNGDSKIDOR: Bra kvitto inför Marcialonga

IFK Skövdes Dan Moberg genrepade inför Marcialonga med att bli femma i ett långlopp mellan Oxberg och Mora.

Moberg höll sig väl framme i IFK Moras 44 kilometer långa Intersportloppet och var bara 17 sekunder bakom segraren Oscar Persson, SK Bore. Moberg tappade över en minut på ett stavbrott i början av loppet, men lyckades ta sig i kapp och i mål hade IFK-åkaren tiden 1,53.07. En stark prestation och ett bra besked inför söndagens Marcialonga i Italien.

Det var fler åkare från IFK Skövde som nådde bra placeringar i loppet. Fredrik Ousbäck slutade på 16:e plats medan Emil Svensson gick i mål som nummer 19. IF Hagen hade också en åkare bland de 100 främsta då Viktor Elfvén blev 52:a.

Moberg höll sig väl framme i IFK Moras 44 kilometer långa Intersportloppet och var bara 17 sekunder bakom segraren Oscar Persson, SK Bore. Moberg tappade över en minut på ett stavbrott i början av loppet, men lyckades ta sig i kapp och i mål hade IFK-åkaren tiden 1,53.07. En stark prestation och ett bra besked inför söndagens Marcialonga i Italien.

Det var fler åkare från IFK Skövde som nådde bra placeringar i loppet. Fredrik Ousbäck slutade på 16:e plats medan Emil Svensson gick i mål som nummer 19. IF Hagen hade också en åkare bland de 100 främsta då Viktor Elfvén blev 52:a.