26 jan 2015 09:20

29 jan 2015 06:00

Framgångar för Tibro KK på DM

KONSTÅKNING: DM i Trollhättan

I helgen avgjordes i DM i konståkning i Trollhättan. Tibro KK hade hela 26 A-åkare till start och skördade fina framgångar med bland annat två klassegrare. Cecilia Frydén blev mästare på seniorsidan medan klubbkamraten Louise Jensen tog hem juniorklassen.

Tibro KK hade det väl förspänt när DM i konståkning avgjordes i Trollhättan i helgen, den 24–25 januari. Föreningen kom till start med hela 26 A-åkare som tävlade i de olika ålderklasserna.

I systrarna Helgesson, Viktoria och Johsis, frånvaro (de ska tävla på EM i Stockholm nästa helg) tog en annan Tibroåkare hand om DM-segern på seniorsidan. Cecilia Frydén vann med 93,37 poäng, knappt före tvåan Mikaela Dahllöf från Uddevalla KF med 93,18. Cecilias syster Susanna var trea i samma klass med 91,50.

Det blev även Tibroåkare i topp i juniorklassen där klubben dominerade. Louise Jensen vann med 102,89 före klubbkamraten Victoria Englund som fick se sig besegrad med 101,45. Bakom den toppduon blev Tibros Nina Ljungberg trea och Stina Fredriksson fyra. Bland topp-10 slog sig även Tibroåkarna Vilma Lejonberg (sexa), Sigrid Brunér (sjua) och Emma Andersson (nia) sig in.

I Ungdom 15 blev det en tredje plats för Tibros Malva Johansson med 65,25 bakom segaren Ylva Roll från Jönköpings SK med 68,25.

Det blev även ett Tibrobrons i Ungdom 13 där Kylie Gloudemans från Tibro KK blev trea med 51,54 bakom den ohotade vinnaren Ellen Salmonsson från Mariestads KK med 73,17.

Miniorerna tävlade också i Trollhättan i helgen men deras A-tävling var inte DM-status. Här blev bland annat Tibros Nanny Kindbom fyra medan Gwen Gloudemans slutade femma.

Tibro KK hade det väl förspänt när DM i konståkning avgjordes i Trollhättan i helgen, den 24–25 januari. Föreningen kom till start med hela 26 A-åkare som tävlade i de olika ålderklasserna.

I systrarna Helgesson, Viktoria och Johsis, frånvaro (de ska tävla på EM i Stockholm nästa helg) tog en annan Tibroåkare hand om DM-segern på seniorsidan. Cecilia Frydén vann med 93,37 poäng, knappt före tvåan Mikaela Dahllöf från Uddevalla KF med 93,18. Cecilias syster Susanna var trea i samma klass med 91,50.

Det blev även Tibroåkare i topp i juniorklassen där klubben dominerade. Louise Jensen vann med 102,89 före klubbkamraten Victoria Englund som fick se sig besegrad med 101,45. Bakom den toppduon blev Tibros Nina Ljungberg trea och Stina Fredriksson fyra. Bland topp-10 slog sig även Tibroåkarna Vilma Lejonberg (sexa), Sigrid Brunér (sjua) och Emma Andersson (nia) sig in.

I Ungdom 15 blev det en tredje plats för Tibros Malva Johansson med 65,25 bakom segaren Ylva Roll från Jönköpings SK med 68,25.

Det blev även ett Tibrobrons i Ungdom 13 där Kylie Gloudemans från Tibro KK blev trea med 51,54 bakom den ohotade vinnaren Ellen Salmonsson från Mariestads KK med 73,17.

Miniorerna tävlade också i Trollhättan i helgen men deras A-tävling var inte DM-status. Här blev bland annat Tibros Nanny Kindbom fyra medan Gwen Gloudemans slutade femma.