27 jan 2015 21:44

29 jan 2015 06:01

Hellner stort hopp i Örebro

SM-VECKAN: Det tävlas i 25 olika sporter

Softboll är bara en av många idrotter där det ska koras svenska mästare de kommande dagarna. Sammanlagt är det 25 sporter som utövas i Örebro.
Och det finns lokalt deltagande på flera håll.

Den största stjärnan är givetvis Marcus Hellner, Lerdalasonen som har två SM-guld att försvara från tävlingarna i Umeå förra året.

Skidstjärnan ställer upp i tre av disciplinerna där skiathlontävlingen över 30 kilometer inleder på onsdagen. Dagen efter tävlas det i stafett där Hellner kör för Gellivare Skidallians tillsammans med Erik Eriksson och Gustav Johansson. Hellners tävlande i Örebro avslutas med 15-kilometersloppet i fri stil på lördag.

På söndag tävlas det i sprint i klassisk stil och där deltar IFK Skövdes Patrik Johansson, som du kunde läsa om i tisdagstidningen.

Fler lokala

Det brister en del i startlistor på flera håll, men av det som går att utläsa finns det fler lokala representanter, bland annat i form av en rallyduo från Falköpings MK.

Det tävlas i rallysprint på Örebro Travbana på lördag där det är ett ganska fint startfält i form av bland annat Pontus Tidemand och Richard Göransson, och där Daniel Arwidson, Falköping, deltar i 4WD-klassen. I 2WD-klassen är klubbkamraten Joakim Sjöberg kartläsare åt Emil Bergkvist, Hofors MS.

I dansens lag-SM ställer Dansföreningen HV-dans från Falköping upp.

Tjuvstart i måndags

SM-veckan tjuvstartade på måndagen med tävlingar i kampsporterna muaytai och jujutsu där 25 guldmedaljörer korades. Lita på att det lär delas ut bra många fler ädla medaljer än så under veckan, men inte i rallycross eftersom den milda vintern gjort att tävlingar på innerplan vid Örebrotravet omöjliggörs.

Den största stjärnan är givetvis Marcus Hellner, Lerdalasonen som har två SM-guld att försvara från tävlingarna i Umeå förra året.

Skidstjärnan ställer upp i tre av disciplinerna där skiathlontävlingen över 30 kilometer inleder på onsdagen. Dagen efter tävlas det i stafett där Hellner kör för Gellivare Skidallians tillsammans med Erik Eriksson och Gustav Johansson. Hellners tävlande i Örebro avslutas med 15-kilometersloppet i fri stil på lördag.

På söndag tävlas det i sprint i klassisk stil och där deltar IFK Skövdes Patrik Johansson, som du kunde läsa om i tisdagstidningen.

Fler lokala

Det brister en del i startlistor på flera håll, men av det som går att utläsa finns det fler lokala representanter, bland annat i form av en rallyduo från Falköpings MK.

Det tävlas i rallysprint på Örebro Travbana på lördag där det är ett ganska fint startfält i form av bland annat Pontus Tidemand och Richard Göransson, och där Daniel Arwidson, Falköping, deltar i 4WD-klassen. I 2WD-klassen är klubbkamraten Joakim Sjöberg kartläsare åt Emil Bergkvist, Hofors MS.

I dansens lag-SM ställer Dansföreningen HV-dans från Falköping upp.

Tjuvstart i måndags

SM-veckan tjuvstartade på måndagen med tävlingar i kampsporterna muaytai och jujutsu där 25 guldmedaljörer korades. Lita på att det lär delas ut bra många fler ädla medaljer än så under veckan, men inte i rallycross eftersom den milda vintern gjort att tävlingar på innerplan vid Örebrotravet omöjliggörs.