28 jan 2015 13:45

29 jan 2015 06:01

SM-guld till Hellner - knäckte Nelson i spurt

Marcus Hellner tog hem SM-guldet i skiathlon när det avgjordes utanför Örebro vid lunchtid på onsdagen.

Lerdalasonen spurtade ned Lars Nelson med 1,4 sekunder tillgodo. Bronset knep den comebackande Johan Olsson, som tvingades byta en skida under den klassiska delen av loppet. Calle Halfvarsson råkade också han ut för ett missöde när han brakade in ett skyddsnät i en utförsbacke, enligt TT. Han tog sig i mål, men långt efter guldemedaljören Hellner - som tog OS-guld på distansen 2010.

På damsidan segrade Charlotte Kalla.

Lerdalasonen spurtade ned Lars Nelson med 1,4 sekunder tillgodo. Bronset knep den comebackande Johan Olsson, som tvingades byta en skida under den klassiska delen av loppet. Calle Halfvarsson råkade också han ut för ett missöde när han brakade in ett skyddsnät i en utförsbacke, enligt TT. Han tog sig i mål, men långt efter guldemedaljören Hellner - som tog OS-guld på distansen 2010.

På damsidan segrade Charlotte Kalla.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.