30 jan 2015 19:41

02 feb 2015 11:01

Skövde IBF sparkar Stenbacke

INNEBANDY: Ändrar på tränarsidan inför derbyt mot Stöpen IBK

I dag är det derby mellan Skövde IBF och Stöpen IBK. Innan det laddade mötet valde Skövde IBF att sparka tränaren Christian Stenbacke.
– Det var väldigt oväntat, det kom nästan som något av en chock för mig, säger han.

Skövde IBF gör sig av med tränaren Christian Stenbacke innan derbyt mot Stöpen IBK, i ett läge när laget ligger trea i serien och bara är en seger ifrån att gå upp på kvalplats till division 1.

– Vi vill inte fördjupa oss mer i det. Vi har kommit överens om att gå skilda vägar. Vi känner att vi behöver få till en förändring, säger Björn Zandelin i Skövde IBF:s styrelse till SLA.

Han är fårordig och vill inte ge några fler förklaringar till tränarförändringen som sker med omedelbar verkan.

– Vi har kommit överens om att avsluta vårt samarbete, men mer vill jag inte uttala mig om med respekt för den avgående tränaren, säger Zandelin.

För huvudpersonen själv kom beskedet som en överraskning.

– Jag fick beskedet i torsdags och det kom som en blixt ifrån en klar himmel. Jag har fått olika motiveringar till varför jag får gå. Jag har fått en version från klubbens sida men igen helhet, säger Christian Stenbacke till SLA.

Enligt Stenbacke rör det sig om sprickor i laget.

– Det handlar om interna problem i laget som har blossat upp. Som det har blivit var det i praktiken omöjligt för mig att fortsätta.

Stenbacke säger att han tidigare aviserat att den här tredje säsongen var hans sista men siktade på att leda laget säsongen ut.

– Jag hade inte alls velat att det skulle ta slut så här utan var inställd på att fullfölja mitt kontrakt säsongen ut. Jag har gått och laddat för derbyt mot Stöpen IBK och inte alls känt av det här. På ett sätt kom det därför nästan som en chock för mig. Men jag har varit med i klubben i många år och hoppas att det ska gå bra för dom även i framtiden.

Skövde IBF ska nu tränas av Oscar Hjerpe, Simon Hultman och Tobias Ferm.

Skövde IBF gör sig av med tränaren Christian Stenbacke innan derbyt mot Stöpen IBK, i ett läge när laget ligger trea i serien och bara är en seger ifrån att gå upp på kvalplats till division 1.

– Vi vill inte fördjupa oss mer i det. Vi har kommit överens om att gå skilda vägar. Vi känner att vi behöver få till en förändring, säger Björn Zandelin i Skövde IBF:s styrelse till SLA.

Han är fårordig och vill inte ge några fler förklaringar till tränarförändringen som sker med omedelbar verkan.

– Vi har kommit överens om att avsluta vårt samarbete, men mer vill jag inte uttala mig om med respekt för den avgående tränaren, säger Zandelin.

För huvudpersonen själv kom beskedet som en överraskning.

– Jag fick beskedet i torsdags och det kom som en blixt ifrån en klar himmel. Jag har fått olika motiveringar till varför jag får gå. Jag har fått en version från klubbens sida men igen helhet, säger Christian Stenbacke till SLA.

Enligt Stenbacke rör det sig om sprickor i laget.

– Det handlar om interna problem i laget som har blossat upp. Som det har blivit var det i praktiken omöjligt för mig att fortsätta.

Stenbacke säger att han tidigare aviserat att den här tredje säsongen var hans sista men siktade på att leda laget säsongen ut.

– Jag hade inte alls velat att det skulle ta slut så här utan var inställd på att fullfölja mitt kontrakt säsongen ut. Jag har gått och laddat för derbyt mot Stöpen IBK och inte alls känt av det här. På ett sätt kom det därför nästan som en chock för mig. Men jag har varit med i klubben i många år och hoppas att det ska gå bra för dom även i framtiden.

Skövde IBF ska nu tränas av Oscar Hjerpe, Simon Hultman och Tobias Ferm.