30 jan 2015 21:48

30 jan 2015 21:48

Tibro IK skrällde rejält mot serieettan

ISHOCKEY: Alltvåan södra

Serieledaren mot nästjumbon.

Det ska väl bara kunna sluta på ett sätt, men inte den här gången. Tibro IK ville annorlunda.

– Skönt att visa på hemmaplan att vi även kan matcha de bästa, säger TIK-tränaren Daniel Henrysson efter den oväntade hemmasegern.

Tyringe hade bara tappat tre poäng och hade 48–14 i målskillnad på de åtta första matcherna i serien och vann hemmamatchen mot Tibro med klara 9–4. Mot den bakgrunden var det få som väntade sig en skräll i Tibro ishall på fredagen, men TIK levererade en klockren insats och skickade Tyringe hela den långa vägen tillbaka till Skåne utan poäng.

– En tuff match på förhand givetvis och det visste vi om. Sedan hade vi ett snöpligt tapp senast så det var skönt att studsa tillbaka direkt och ta poäng, fortsätter Henrysson.

Hemmalaget rivstartade och gjorde 3–0 på den första perioden. Victor Wänghult visade vägen med de två första målen innan Filip Molin satte trean efter drygt 15 minuter.

Sedan ökade Tibro till 4–0 50 sekunder in på mittenperioden och såg ut att vara på väg mot en klar seger, men då vaknade serieledaren som med tre raka mål på mindre än tio minuter i den andra perioden spetsade till siffrorna betydligt.

– En bra start och vi fick matchen dit vi ville, vi bad inte om ursäkt utan körde på. Sedan blev det lite passivt i den andra perioden och de jobbade sig in i matchen, konstaterar Henrysson.

Det skapade givetvis nerv inför avslutningen, men då var Tibro starkast. Filip Molin satte såväl 5–3 som 6–3 med sitt andra respektive tredje mål i matchen innan Fredrik Söder kunde runda av målskyttet med ett straffmål till 7–3 bakom ett grinigt bortalag som drog på sig två stycken matchstraff i den sista perioden.

Målen, Tibro: Filip Molin 3, Victor Wänghult 2, Carl Gustavsson, Fredrik Söder.

Tyringe hade bara tappat tre poäng och hade 48–14 i målskillnad på de åtta första matcherna i serien och vann hemmamatchen mot Tibro med klara 9–4. Mot den bakgrunden var det få som väntade sig en skräll i Tibro ishall på fredagen, men TIK levererade en klockren insats och skickade Tyringe hela den långa vägen tillbaka till Skåne utan poäng.

– En tuff match på förhand givetvis och det visste vi om. Sedan hade vi ett snöpligt tapp senast så det var skönt att studsa tillbaka direkt och ta poäng, fortsätter Henrysson.

Hemmalaget rivstartade och gjorde 3–0 på den första perioden. Victor Wänghult visade vägen med de två första målen innan Filip Molin satte trean efter drygt 15 minuter.

Sedan ökade Tibro till 4–0 50 sekunder in på mittenperioden och såg ut att vara på väg mot en klar seger, men då vaknade serieledaren som med tre raka mål på mindre än tio minuter i den andra perioden spetsade till siffrorna betydligt.

– En bra start och vi fick matchen dit vi ville, vi bad inte om ursäkt utan körde på. Sedan blev det lite passivt i den andra perioden och de jobbade sig in i matchen, konstaterar Henrysson.

Det skapade givetvis nerv inför avslutningen, men då var Tibro starkast. Filip Molin satte såväl 5–3 som 6–3 med sitt andra respektive tredje mål i matchen innan Fredrik Söder kunde runda av målskyttet med ett straffmål till 7–3 bakom ett grinigt bortalag som drog på sig två stycken matchstraff i den sista perioden.

Målen, Tibro: Filip Molin 3, Victor Wänghult 2, Carl Gustavsson, Fredrik Söder.