01 feb 2015 15:13

01 feb 2015 18:03

Hellner uttagen till VM

Marcus Hellner fick inte helt oväntat en plats i truppen till VM i Falun.

Efter att SM-tävlingarna i Örebro avslutats presenterade förbundskaptenen Rikard Grip på söndag eftermiddag truppen till VM i Falun och Marcus Hellner - med rötterna i Lerdala - blev helt enligt förväntningarna på förhand uttagen till tävlingarna på hemmaplan. Han är en av nio herråkare i truppen.

VM i Falun inleds med sprint den 19 februari och pågår sedan till 1 mars.

- Vi i landslagsledningen känner oss nöjda med den utveckling vi sett hos flera åkare under den här säsongen och vi går in i den sista uppladdningsfasen med gott självförtroende. Det är ett starkt lag, en trygg grupp, som jobbat målmedvetet i flera månader , enligt en plan som går ut på att varje enskild individ ska vara i fysisk och mental toppform när VM inleds om 2,5 vecka, säger förbundskapten Grip i ett pressmeddelande.
- Målsättningen är att längdlandslaget ska ta minst lika många medaljer som Sverige gjort tillsammans under de tre tidigare världsmästerskapen i Falun (1954, 1974, 1993), det vill säga fem medaljer, fortsätter Grip.

Efter att SM-tävlingarna i Örebro avslutats presenterade förbundskaptenen Rikard Grip på söndag eftermiddag truppen till VM i Falun och Marcus Hellner - med rötterna i Lerdala - blev helt enligt förväntningarna på förhand uttagen till tävlingarna på hemmaplan. Han är en av nio herråkare i truppen.

VM i Falun inleds med sprint den 19 februari och pågår sedan till 1 mars.

- Vi i landslagsledningen känner oss nöjda med den utveckling vi sett hos flera åkare under den här säsongen och vi går in i den sista uppladdningsfasen med gott självförtroende. Det är ett starkt lag, en trygg grupp, som jobbat målmedvetet i flera månader , enligt en plan som går ut på att varje enskild individ ska vara i fysisk och mental toppform när VM inleds om 2,5 vecka, säger förbundskapten Grip i ett pressmeddelande.
- Målsättningen är att längdlandslaget ska ta minst lika många medaljer som Sverige gjort tillsammans under de tre tidigare världsmästerskapen i Falun (1954, 1974, 1993), det vill säga fem medaljer, fortsätter Grip.