02 feb 2015 09:50

02 feb 2015 14:00

STCC-tävling i Göteborg ställs in

RACING

STCC-kalendern blir en tävling kortare, åtminstone tillfälligt.

Det är den tredje deltävlingen i Göteborg som ställs in på grund av att det krockar med seglingstävlingen Volvo Ocean Race.

– Det är dessvärre omöjligt tidsmässigt att avetablera banområdet i tid och något annat datum finns inte tillgängligt för att köra STCC-tävlingen, säger Thomas Lindskog, vd för Göteborg City Arena, i ett pressmeddelande.

Tävlingen skulle ha körts den 5-6 juni. Försök till att tidigarelägga tävlingshelgen har gjorts, men utan framgång.

– Det är ett trist beslut, men vi vill samtidigt utbringa ett stort tack till organisationen bakom Göteborg City Arena för många år av fantastiska tävlingar här. Vi har långtgående planer kring en ersättare för Göteborgstävlingen som kommer att presenteras inom de närmsta dagarna, säger Jonas Lundin, vd för STCC AB.

STCC-säsongen inleds den 8-9 maj med tävlingarna på Skövde flygplats.

Det är den tredje deltävlingen i Göteborg som ställs in på grund av att det krockar med seglingstävlingen Volvo Ocean Race.

– Det är dessvärre omöjligt tidsmässigt att avetablera banområdet i tid och något annat datum finns inte tillgängligt för att köra STCC-tävlingen, säger Thomas Lindskog, vd för Göteborg City Arena, i ett pressmeddelande.

Tävlingen skulle ha körts den 5-6 juni. Försök till att tidigarelägga tävlingshelgen har gjorts, men utan framgång.

– Det är ett trist beslut, men vi vill samtidigt utbringa ett stort tack till organisationen bakom Göteborg City Arena för många år av fantastiska tävlingar här. Vi har långtgående planer kring en ersättare för Göteborgstävlingen som kommer att presenteras inom de närmsta dagarna, säger Jonas Lundin, vd för STCC AB.

STCC-säsongen inleds den 8-9 maj med tävlingarna på Skövde flygplats.