04 feb 2015 21:48

04 feb 2015 22:42

Somby/Skövde blev utan poäng

HANDBOLL: Division 1 södra

Somby/Skövde tappade taget sista kvarten och då blev det förlust med klara siffror mot Hallby.

– De var mer motiverade än oss och vann rättvist, säger Somby/Skövdes tränare Andreas Nieroth.

Efter helgens succé med avancemang till finalsteget i junior-SM väntade på onsdagen återigen seriespel för tjejerna i Somby/Skövde och frågan är om inte helgens tre tuffa matcher fortfarande satt i benen för laget förmådde inte stå emot Hallby hela vägen.

– Tycker att Hallby är ett lag som vi ska slå, men vi gjorde ingen bra match och hade inte den glöden som vi brukar ha, fortsätter Nieroth.

– Det var för många tekniska misstag över 60 minuter och att skallarna inte är riktigt är med bidrar väl till det.

Det var målmässigt jämnt lite drygt halvvägs in i den andra halvleken och då var bortalagets ledning blott ett mål, men sedan rasade siffrorna i väg. Hallby gjorde 8–3 på sista tolv minuterna och där avgjordes matchen. Till slut blev det 24–30 och en tydlig seger för Hallby.

Annars hade Somby/Skövde kommit igen starkt och hämtat upp ett fem måls underläge från början på den andra halvleken. Man kom nästan helt i kapp Jönköpingslaget, men när Hallby ryckte på nytt orkade man inte komma tillbaka än en gång.

Den första halvleken var mestadels jämn och halvvägs in i halvleken var det helt lika, 8–8, men Hallby avslutade halvleken bäst och hade ledningen med 16–12 i paus.

Målen, Somby/Skövde: Nora Orrenius 7, Hannele Nilsson 6, Emma Arlestad 4, Sofia Berggren 2, Jennie Åström 2, Stina Lagerroth 2, Emma Frisk-Nävarp.

Efter helgens succé med avancemang till finalsteget i junior-SM väntade på onsdagen återigen seriespel för tjejerna i Somby/Skövde och frågan är om inte helgens tre tuffa matcher fortfarande satt i benen för laget förmådde inte stå emot Hallby hela vägen.

– Tycker att Hallby är ett lag som vi ska slå, men vi gjorde ingen bra match och hade inte den glöden som vi brukar ha, fortsätter Nieroth.

– Det var för många tekniska misstag över 60 minuter och att skallarna inte är riktigt är med bidrar väl till det.

Det var målmässigt jämnt lite drygt halvvägs in i den andra halvleken och då var bortalagets ledning blott ett mål, men sedan rasade siffrorna i väg. Hallby gjorde 8–3 på sista tolv minuterna och där avgjordes matchen. Till slut blev det 24–30 och en tydlig seger för Hallby.

Annars hade Somby/Skövde kommit igen starkt och hämtat upp ett fem måls underläge från början på den andra halvleken. Man kom nästan helt i kapp Jönköpingslaget, men när Hallby ryckte på nytt orkade man inte komma tillbaka än en gång.

Den första halvleken var mestadels jämn och halvvägs in i halvleken var det helt lika, 8–8, men Hallby avslutade halvleken bäst och hade ledningen med 16–12 i paus.

Målen, Somby/Skövde: Nora Orrenius 7, Hannele Nilsson 6, Emma Arlestad 4, Sofia Berggren 2, Jennie Åström 2, Stina Lagerroth 2, Emma Frisk-Nävarp.