06 feb 2015 09:50

06 feb 2015 09:54

Thilander och Sverige föll mot Tjeckien

Det svenska U17-landslaget spelar i dagarna en turnering i Dmitrov, Ryssland den 3–7 februari.

I truppen finns bland andra Adam Thilander från Skövde. Den 16-årige backen, som spelar i Skellefteå AIK, har varit bofast i landslaget sedan succén i TV-pucken 2013 är en av de 22 spelarna som deltar i 5-nationersturneringen.

Sverige inledde med att besegra Finland med 6–3 i den första matchen på onsdagen och Thilander svarade för en assist i segermatchen.

I den andra matchen mot Tjeckien på torsdagskvällen blev det dock förlust med 3–4 efter förlängning och straffar. Thilander svarade då för en ny assist när han spelade fram till Elias Pettersson ledningsmål som betydde 2–1 i matchen.

Turneringen fortsätter med match mot USA för blågult på fredagskvällen.

Sverige avslutar sedan turneringen med match mot Ryssland.

Det svenska U17-landslaget spelar i dagarna en turnering i Dmitrov, Ryssland den 3–7 februari.

I truppen finns bland andra Adam Thilander från Skövde. Den 16-årige backen, som spelar i Skellefteå AIK, har varit bofast i landslaget sedan succén i TV-pucken 2013 är en av de 22 spelarna som deltar i 5-nationersturneringen.

Sverige inledde med att besegra Finland med 6–3 i den första matchen på onsdagen och Thilander svarade för en assist i segermatchen.

I den andra matchen mot Tjeckien på torsdagskvällen blev det dock förlust med 3–4 efter förlängning och straffar. Thilander svarade då för en ny assist när han spelade fram till Elias Pettersson ledningsmål som betydde 2–1 i matchen.

Turneringen fortsätter med match mot USA för blågult på fredagskvällen.

Sverige avslutar sedan turneringen med match mot Ryssland.