09 feb 2015 13:54

09 feb 2015 13:58

Snabba tider av Albin Elowson i Vintercupen

ENDURO: Fjärde deltävlingen av Vintercupen kördes på Hammarnäset

Efter tre månaders uppehåll på grund av en handskada var Albin Elowson tillbaka på hojen under Vintercupen i Karlsborg. Efter en försiktig inledning avslutade han med flera av de snabbaste varvtiderna när han blev tvåa i seniorklassen.

FMCK Skövdes Albin Elowson gjorde en försiktig inledning av den fjärde deltävlingen i Vintercupen som kördes på Hammarnäset i Karlsborg.

– Att gå ut försiktigt var ett medvetet val, då jag inte kunde ge fullt ut innan handleden var uppvärmd ordentligt, säger Albin som haft ett uppehåll sedan tre månader tillbaka på grund av ett båtbensbrott.

– Det gick mycket bättre än förväntat, med tanke på omständigheterna, säger han.

Segern i seniorklassen kördes hem av Martin Sundin från Kumla EF, och 25 sekunder därefter körde Albin in på andraplatsen.

– Jag känner mig absolut nöjd med det. På de tre sista varven satte jag de snabbaste varvtiderna, och det är ett kvitto på att jag har kvar farten och att jag har skött träningen under tiden som jag inte kunnat tävla i vinter, säger Albin.

Robert juniorsegrare

I juniorklassen var det Robert Friberg från hemmaklubben Carlsborgs MK som hade övertaget.

– Det var en bra tävling, men definitivt den tuffaste hittills, säger Robert och fortsätter:

– Dock hade jag svårt att hålla fokus på det sista varvet då jag visste att jag ledde. Dels gällde det att inte släppa taget, men att samtidigt försöka hålla sig lugn, säger han efter att ha kört hem segern med en marginal på fem sekunder.

Trea i klassen blev Mattias Ojanperä från FMCK Skövde.

I damklassen var Frida Östlund, som vid årsskiftet bytte klubb till Tibro MK, tillbaka efter en skada. Klubbkompisen Johanna Götvall var snabbast på första varvet, men fick efter fyra varv se sig besegrad av Frida med över en minuts marginal.

John Salomonsson från FMCK Skövde körde hem segern i E1-klassen med en halv minuts marginal ner till Tibro MK:s Martin Holm efter fyra varv. Casper Jansson, Carlsborgs MK blev tvåa i E0-klassen före Carl Andersson, FMCK Skövde, på tredjeplatsen.

I Motion 50- vann Johan Karlsson, FMCK Skövde, före Stefan Andersson, Tibro MK. Jimmy Götvall, Hjo MK blev tvåa i Motion 40-49.

FMCK Skövdes Albin Elowson gjorde en försiktig inledning av den fjärde deltävlingen i Vintercupen som kördes på Hammarnäset i Karlsborg.

– Att gå ut försiktigt var ett medvetet val, då jag inte kunde ge fullt ut innan handleden var uppvärmd ordentligt, säger Albin som haft ett uppehåll sedan tre månader tillbaka på grund av ett båtbensbrott.

– Det gick mycket bättre än förväntat, med tanke på omständigheterna, säger han.

Segern i seniorklassen kördes hem av Martin Sundin från Kumla EF, och 25 sekunder därefter körde Albin in på andraplatsen.

– Jag känner mig absolut nöjd med det. På de tre sista varven satte jag de snabbaste varvtiderna, och det är ett kvitto på att jag har kvar farten och att jag har skött träningen under tiden som jag inte kunnat tävla i vinter, säger Albin.

Robert juniorsegrare

I juniorklassen var det Robert Friberg från hemmaklubben Carlsborgs MK som hade övertaget.

– Det var en bra tävling, men definitivt den tuffaste hittills, säger Robert och fortsätter:

– Dock hade jag svårt att hålla fokus på det sista varvet då jag visste att jag ledde. Dels gällde det att inte släppa taget, men att samtidigt försöka hålla sig lugn, säger han efter att ha kört hem segern med en marginal på fem sekunder.

Trea i klassen blev Mattias Ojanperä från FMCK Skövde.

I damklassen var Frida Östlund, som vid årsskiftet bytte klubb till Tibro MK, tillbaka efter en skada. Klubbkompisen Johanna Götvall var snabbast på första varvet, men fick efter fyra varv se sig besegrad av Frida med över en minuts marginal.

John Salomonsson från FMCK Skövde körde hem segern i E1-klassen med en halv minuts marginal ner till Tibro MK:s Martin Holm efter fyra varv. Casper Jansson, Carlsborgs MK blev tvåa i E0-klassen före Carl Andersson, FMCK Skövde, på tredjeplatsen.

I Motion 50- vann Johan Karlsson, FMCK Skövde, före Stefan Andersson, Tibro MK. Jimmy Götvall, Hjo MK blev tvåa i Motion 40-49.