11 feb 2015 10:20

11 feb 2015 10:34

Hellner springer välgörenhetslopp

FRIIDROTT: Skidstjärnan drar på sig löparskorna

Först är det VM i skidor – men därefter är det dags att dra på sig löparskorna.

I vår tar skidstjärnan Marcus Hellner på sig löparskorna i välgörenhetens tecken.

Det är tillsammans med sitt löparlag som han utmanar den allsvenska fotbollsklubben Kalmar FF att springa 100 mil i välgörenhetsloppet Wings för life world run.

Tävlingen går över hela världen den 3 maj och i Sverige springer de tävlande i Kalmar. Alla intäkter från startavgifterna går till forskning kring ryggmärgsskador. Förra året samlades det in motsvarande 27 miljoner kronor.

”Jag har en förhoppning att vi får ihop 50–70 löpare i Team Hellner och lyckas springa 100 mil tillsammans. Med vetskapen att vi springer för dem som inte kan så tror jag att det kommer kännas extra lätt i benen”, säger Hellner i ett pressmeddelande enligt TT.

Det är tillsammans med sitt löparlag som han utmanar den allsvenska fotbollsklubben Kalmar FF att springa 100 mil i välgörenhetsloppet Wings för life world run.

Tävlingen går över hela världen den 3 maj och i Sverige springer de tävlande i Kalmar. Alla intäkter från startavgifterna går till forskning kring ryggmärgsskador. Förra året samlades det in motsvarande 27 miljoner kronor.

”Jag har en förhoppning att vi får ihop 50–70 löpare i Team Hellner och lyckas springa 100 mil tillsammans. Med vetskapen att vi springer för dem som inte kan så tror jag att det kommer kännas extra lätt i benen”, säger Hellner i ett pressmeddelande enligt TT.