13 feb 2015 10:02

13 feb 2015 19:39

Tibro KK-åkare på NM

KONSTÅKNING

UPPDATERAD. Den här helgen avgörs Nordiska mästerskapen i konståkning. Systrarna Helgesson, fyra och femma på EM för ett par helger sedan, deltar inte, men det gör två andra tjejer från Tibro KK.

I dagarna avgörs Nordiska mästerskapen i Stavanger, Norge den 12–15 februari. Nästan 70 åkare från sex olika nationer tävlar i klasserna ungdom, junior och senior under de fyra tävlingsdagarna. 19 svenska åkare ställer upp och slåss om medaljerna i mästerskapet.

Tibro KK:s framgångsrika systrar, Joshi och Viktoria Helgesson deltar inte men väl två andra Tibrotjejer. Victoria Englund är med i juniorklassen och tilldelades 35,69 poäng för sitt åk i torsdagens kortprogram vilket gör att hon ligger tolva inför lördagens fria program, drygt åtta poäng bakom ledande Matilda Algotsson, Solna Konståkning.

Maggie Hills deltog i ungdomsklassen. Hon körde också kortprogrammet på torsdagen där hon blev sjua och med sina 28,91 poäng hade hon drygt 38,17 upp till ledande Petra Laakonen, Finland. I fredagens fria program slutade Maggie på en tionde plats och totalt fick hon 74,90 poäng. Det resulterade i en nionde plats sammanlagt i tävlingen som Laakonen vann efter att ha blivit etta även i det fria programmet.

I dagarna avgörs Nordiska mästerskapen i Stavanger, Norge den 12–15 februari. Nästan 70 åkare från sex olika nationer tävlar i klasserna ungdom, junior och senior under de fyra tävlingsdagarna. 19 svenska åkare ställer upp och slåss om medaljerna i mästerskapet.

Tibro KK:s framgångsrika systrar, Joshi och Viktoria Helgesson deltar inte men väl två andra Tibrotjejer. Victoria Englund är med i juniorklassen och tilldelades 35,69 poäng för sitt åk i torsdagens kortprogram vilket gör att hon ligger tolva inför lördagens fria program, drygt åtta poäng bakom ledande Matilda Algotsson, Solna Konståkning.

Maggie Hills deltog i ungdomsklassen. Hon körde också kortprogrammet på torsdagen där hon blev sjua och med sina 28,91 poäng hade hon drygt 38,17 upp till ledande Petra Laakonen, Finland. I fredagens fria program slutade Maggie på en tionde plats och totalt fick hon 74,90 poäng. Det resulterade i en nionde plats sammanlagt i tävlingen som Laakonen vann efter att ha blivit etta även i det fria programmet.

  • Daniel Olausson