14 feb 2015 14:45

14 feb 2015 17:41

"Fantastiskt roligt att få spela SM-final"

FUTSAL: Skövde KIK övertygade i semifinalen

Skövde KIK spelar SM-final i futsal mot Täby på söndagseftermiddagen.

Det stod klart sedan IFK Åkullsjön besegrats klart efter en övertygande insats i lördagens semifinal.

– Vi gör en riktigt bra första halvlek och vi var det klart bättre laget, säger Skövdetränaren Mikael Haglund efter 6–3 (4–1).

När slutsignalen ljöd gick det inte att ta miste på glädjen hos Skövdetjejerna.

Det var inte så konstigt. Efter 6–3-segern spelar Skövde KIK SM-final i futsal på söndagen.

– Det är fantastiskt roligt att få spela en SM-final. Det var nog en sten som släppte från tjejerna nu när vi är i final. Från att det här har varit en lek från början för oss till att vi nu faktiskt spelar om SM-medaljerna, det känns helt fantastiskt, säger Skövdetränaren Mikael Haglund.

Han fortsätter:

– Nu är vi i final och där har vi definitivt allt att vinna och inget att förlora. Det är inte många som får vara med och uppleva att få spela en SM-final så vi ska bara gå ut och njuta, suga in tillvaron på något vis och göra det bästa i finalen. Det kommer att bli en tuffare match, helt klart, säger Haglund.

KIK kontrollerade matchen

Det här var Skövde KIK:s mach från början till slut. KIK tog omgående tag i taktpinnen i SM-semifinalen i futsal mot IFK Åkullsjön från Robertsfors. Det dröjde dock till åtta minuter in på den första halvleken innan Skövde KIK kunde spräcka målnollan. Besmira Morina satte ledningsmålet efter ett fint väggspel.

Kort senare kunde Iris Kadric utöka ledningen till 2–0 och då tvingades Åkullsjön till timeout. Den var tämligen verkningslös. I stället kunde Amanda Johansson göra 3–0 innan Åkullsjön Lina Andersson reducerade.

Amanda Johansson fastställde sedan halvtidsresultatet till 4–1 med sitt andra mål i matchen.

Skövde KIK hade ett stabilt grepp om matchen.

– Vi gör en bra match och spelar riktigt bra till tio minuter in på den andra halvleken. Då infinner sig en form av rädsla och oro för att inte förlora matchen. Då blir det rörigt och inget bra spel utan vi slår mer vakt om ledningen, säger Mikael Haglund.

– Trots att det blev lite rörigt reder vi ut det på ett bra sätt och hade ändå bud på ytterligare mål. Vi var det klart bättre laget, fortsätter Mikael Haglund.

Insats som inger respekt

Skövde KIK hade full kontroll på händelserna matchen igenom. Besmira Morina ökade på till 5–1 fem minuter efter pausvilan och en reducering från Åkullsjön hjälpte föga. Iris Kadric gjorde i stället omgående 6–2 och sedan var det nära ytterligare Skövdemål innan Åkullsjön tilläts till en obetydlig reducering på slutet.

6–3-seger och det inger respekt inför fortsättningen.

– Med en här insatsen riktar vi ett varningens finger till vår finalmotståndare. Vi fortsätter att producera mål och släpper in få mål bakåt.

Där väntar nu Täby sedan de besegrat Gauthiod med 4–3 (2–0) i den andra semifinalen.

Nu blir det till att ladda om batterierna för Skövde KIK inför söndagens match.

– Vi bor här i Hammarö och ikväll blir det nog Melodifestivalen för tjejerna. Nu kan de njuta av stunden och koppla av inför allvaret i morgon.

Mål: Skövde KIK: Besmira Morina 2, Amanda Johansson 2, Iris Kadric 2.

När slutsignalen ljöd gick det inte att ta miste på glädjen hos Skövdetjejerna.

Det var inte så konstigt. Efter 6–3-segern spelar Skövde KIK SM-final i futsal på söndagen.

– Det är fantastiskt roligt att få spela en SM-final. Det var nog en sten som släppte från tjejerna nu när vi är i final. Från att det här har varit en lek från början för oss till att vi nu faktiskt spelar om SM-medaljerna, det känns helt fantastiskt, säger Skövdetränaren Mikael Haglund.

Han fortsätter:

– Nu är vi i final och där har vi definitivt allt att vinna och inget att förlora. Det är inte många som får vara med och uppleva att få spela en SM-final så vi ska bara gå ut och njuta, suga in tillvaron på något vis och göra det bästa i finalen. Det kommer att bli en tuffare match, helt klart, säger Haglund.

KIK kontrollerade matchen

Det här var Skövde KIK:s mach från början till slut. KIK tog omgående tag i taktpinnen i SM-semifinalen i futsal mot IFK Åkullsjön från Robertsfors. Det dröjde dock till åtta minuter in på den första halvleken innan Skövde KIK kunde spräcka målnollan. Besmira Morina satte ledningsmålet efter ett fint väggspel.

Kort senare kunde Iris Kadric utöka ledningen till 2–0 och då tvingades Åkullsjön till timeout. Den var tämligen verkningslös. I stället kunde Amanda Johansson göra 3–0 innan Åkullsjön Lina Andersson reducerade.

Amanda Johansson fastställde sedan halvtidsresultatet till 4–1 med sitt andra mål i matchen.

Skövde KIK hade ett stabilt grepp om matchen.

– Vi gör en bra match och spelar riktigt bra till tio minuter in på den andra halvleken. Då infinner sig en form av rädsla och oro för att inte förlora matchen. Då blir det rörigt och inget bra spel utan vi slår mer vakt om ledningen, säger Mikael Haglund.

– Trots att det blev lite rörigt reder vi ut det på ett bra sätt och hade ändå bud på ytterligare mål. Vi var det klart bättre laget, fortsätter Mikael Haglund.

Insats som inger respekt

Skövde KIK hade full kontroll på händelserna matchen igenom. Besmira Morina ökade på till 5–1 fem minuter efter pausvilan och en reducering från Åkullsjön hjälpte föga. Iris Kadric gjorde i stället omgående 6–2 och sedan var det nära ytterligare Skövdemål innan Åkullsjön tilläts till en obetydlig reducering på slutet.

6–3-seger och det inger respekt inför fortsättningen.

– Med en här insatsen riktar vi ett varningens finger till vår finalmotståndare. Vi fortsätter att producera mål och släpper in få mål bakåt.

Där väntar nu Täby sedan de besegrat Gauthiod med 4–3 (2–0) i den andra semifinalen.

Nu blir det till att ladda om batterierna för Skövde KIK inför söndagens match.

– Vi bor här i Hammarö och ikväll blir det nog Melodifestivalen för tjejerna. Nu kan de njuta av stunden och koppla av inför allvaret i morgon.

Mål: Skövde KIK: Besmira Morina 2, Amanda Johansson 2, Iris Kadric 2.