15 feb 2015 21:40

15 feb 2015 21:49

Nyttigstart för duo i rally-VM

Det svenska VM-rallyt stod egentligen inte på programmet för Sveriges nya fabriksteam i rally, Emil Bergkvist och Joakim Sjöberg, men med stöd av trogna samarbetspartners blev det möjligt.

De körde rallyt för att få erfarenhet inför framtiden och visa upp sig för sponsorer och alla supportrar. Det fanns egentligen ingen klass för teamets Opel Adam R2, men målet var att bli snabbaste tvåhjulsdrivna och hamna på övre halvan i resultatlistan och en total 23:e plats är ett mycket bra resultat. Bara fyrhjusdrivna före och en tvåhjulsdriven. Norske Ole-Christian Veiby var placeringen före.

– Första Rally Sweden för både mig och Emil. Det har gått kanonbra och vi har inte haft några problem. Vi hade med oss farten från EM i Lettland och ökade tempot lite. Drygt 30 mil på sträckorna gav oss mycket. Sträckorna känns bra, men jobbigaste delen är de långa transporterna, som åtta mil från sista sträckan till slutmålet i Karlstad. Nu laddar vi för nästa deltävling i Junior-EM, som körs i april i Nordlirland och då är det asfalt som gäller, säger Falköpings MK:s Joakim Sjöberg.

De körde rallyt för att få erfarenhet inför framtiden och visa upp sig för sponsorer och alla supportrar. Det fanns egentligen ingen klass för teamets Opel Adam R2, men målet var att bli snabbaste tvåhjulsdrivna och hamna på övre halvan i resultatlistan och en total 23:e plats är ett mycket bra resultat. Bara fyrhjusdrivna före och en tvåhjulsdriven. Norske Ole-Christian Veiby var placeringen före.

– Första Rally Sweden för både mig och Emil. Det har gått kanonbra och vi har inte haft några problem. Vi hade med oss farten från EM i Lettland och ökade tempot lite. Drygt 30 mil på sträckorna gav oss mycket. Sträckorna känns bra, men jobbigaste delen är de långa transporterna, som åtta mil från sista sträckan till slutmålet i Karlstad. Nu laddar vi för nästa deltävling i Junior-EM, som körs i april i Nordlirland och då är det asfalt som gäller, säger Falköpings MK:s Joakim Sjöberg.