17 feb 2015 21:31

18 feb 2015 17:18

TAIK besegrade Ulvåker på Sportparkens konstgräs

Tibro AIK besegrade Ulvåkers IF med 4–1 i den första träningsmatchen för säsongen.

– Med tanke på omständigheterna att det var vår första match och att vi inte har spelat på helplan tidigare så är jag nöjd med hur vi uppträder. Det här var en bra början, säger TAIK-tränaren Jonathan Guggenheim.

Efter flera veckor med träning på programmet var det äntligen dags för division 2-laget Tibro AIK att spela årets första träningsmatch på tisdagskvällen. För motståndet stod division 4-laget Ulvåkers IF. TAIK – utan bland annat skadade Oskar Mårtensson, John Gustavsson och Julian Said – ville få ett kvitto på var de stod i mötet med Ulvåkers IF på Sportparkens konstgräs.

TAIK testade ett helt nytt spelsystem med en trebackslinje bestående av Emil Eriksson, Martin Eskilsson och Axel Påhlsson.

– Vårt nya spelsystem föll väl ut utifrån våra förutsättningar och de tre där bak skötte sig bra. Jag var lite orolig inför matchen hur det skulle bli eftersom vi inte har varit ute och spelat på stora ytor tidigare men det fungerade bra, säger Tibrotränaren Jonathan Guggenheim och fortsätter:

– Ulvåker stod upp bra och gav oss en bra match. Vi fick röra på oss i våra positioner och de är jobbiga att möta även om vi styr och ställer över det mesta av spelet. Det kändes som om de blev lite trötta i andra halvlek, tempot drogs ner, men vi höll ihop vårt spel bra och de skapade inget på oss efter paus.

Guggenheim gladdes också över att få se de tre nyförvärven Ashor Gewargis, Martin Gerhardsson och Nils Liljebo matchdebutera.

– De gjorde bra ifrån sig. Det här var en bra början, även om det så klart finns mycket kvar att jobba med, men vi ska ju inte vara klara än.

Nu väntar division 3-laget IFK Ölme på hemmaplan i helgen för Tibro AIK.

Mål: Tibro AIK: Ashor Gewargis 2, Martin Eskilsson, Robert Knutsson. Ulvåkers IF: Daniel Larsson.

Efter flera veckor med träning på programmet var det äntligen dags för division 2-laget Tibro AIK att spela årets första träningsmatch på tisdagskvällen. För motståndet stod division 4-laget Ulvåkers IF. TAIK – utan bland annat skadade Oskar Mårtensson, John Gustavsson och Julian Said – ville få ett kvitto på var de stod i mötet med Ulvåkers IF på Sportparkens konstgräs.

TAIK testade ett helt nytt spelsystem med en trebackslinje bestående av Emil Eriksson, Martin Eskilsson och Axel Påhlsson.

– Vårt nya spelsystem föll väl ut utifrån våra förutsättningar och de tre där bak skötte sig bra. Jag var lite orolig inför matchen hur det skulle bli eftersom vi inte har varit ute och spelat på stora ytor tidigare men det fungerade bra, säger Tibrotränaren Jonathan Guggenheim och fortsätter:

– Ulvåker stod upp bra och gav oss en bra match. Vi fick röra på oss i våra positioner och de är jobbiga att möta även om vi styr och ställer över det mesta av spelet. Det kändes som om de blev lite trötta i andra halvlek, tempot drogs ner, men vi höll ihop vårt spel bra och de skapade inget på oss efter paus.

Guggenheim gladdes också över att få se de tre nyförvärven Ashor Gewargis, Martin Gerhardsson och Nils Liljebo matchdebutera.

– De gjorde bra ifrån sig. Det här var en bra början, även om det så klart finns mycket kvar att jobba med, men vi ska ju inte vara klara än.

Nu väntar division 3-laget IFK Ölme på hemmaplan i helgen för Tibro AIK.

Mål: Tibro AIK: Ashor Gewargis 2, Martin Eskilsson, Robert Knutsson. Ulvåkers IF: Daniel Larsson.