18 feb 2015 22:10

18 feb 2015 22:10

HK Skövde slog jumbon

HANDBOLL: Nord bjöd hårdare motstånd än väntat

HK Skövde befinner sig i ett besvärligt tabelläge och är i ett akut behov av poäng. Segern mot IK Nord sent på onsdagskvällen var därför ett måste i lagets kamp för nytt kontrakt i division 2 – men det var med ett nödrop.

– Tyvärr gick vi in i deras fälla och sjönk ner i tempo men vi vann och det var det viktigaste. Det är bara måstematcher kvar för oss nu, säger HK Skövdes tränare Klas Wahlström efter 28–25-segern.

IFK Skövdes juniorer i HK Skövde är illa ute i division 2 västra. Inför serieavslutningen ligger laget på nedflyttningsplats och löper en risk att åka ur. Därför var HK Skövde så gott som tvingat att vinna mot seriejumbon IK Nord på hemmaplan i Arena Skövde C.

Det är ofta lättare sagt än gjort. Mot bottenlaget IK Nord – som dessutom bara kom till spel med nio spelare på onsdagskvällen – var allt annat än vinst otänkbart men segern satt hårdare åt än väntat.

HK Skövde skaffade sig ett försprång med fyra mål efter en kvart och behöll det fram till pausvilan, men en miserabel upptakt på andra halvlek höll på att bli dyrbar. Det tog nästan tio minuter innan hemmalaget gjorde mål efter paus och då hade Nord hunnit med att kvittera.

– Det kändes bra inför matchen och vi förberedde oss som vi skulle. Vi gjorde en godkänd första halvlek och hade några bollars försprång men går ner i deras tempo. Det är klassiskt gjort i en match där det är vi som gasar och de som bromsar, säger HK-tränaren Klas Wahlström och fortsätter:

– Tyvärr gick vi in i deras fälla och gjorde inte alls någon bra match. Vi känner att det är vi som för och kontrollerar matchen men vips så är det förbi. Det var ingen rolig känsla i det läget.

Gästerna ledde vid två tillfällen men HK-spelarna – utan sjuke mittsexan Mattias Obermüller men med flera andra A-truppspelare – tog sig sedan i kragen och avgjorde matchen på de sista sex minuterna.

Summa summarum en seger men insatsen lämnade en hel del i övrigt att önska, minst sagt ...

Nu återstår fem matcher att spela för HK som i och med de två poängen närmar sig lagen på nedre kvalplats.

– Vi kan bara ta en match i taget men vi kan rubba alla lag även om vi inte visade det med vårt spel den här gången. Jag tror det kommer att avgöras i de sista matcherna och vi behöver plocka alla poäng vi kan.

Mål: HK Skövde: Axel Magnusson 8, Anton Ullman 6, Herman Henriksson 5, Max Skoog 3, Fredrik Arvidsson 2, Andreas Jonsson, Andreas Karlsson, Christoffer Eriksson, Anton Olsson-Wennberg.

IFK Skövdes juniorer i HK Skövde är illa ute i division 2 västra. Inför serieavslutningen ligger laget på nedflyttningsplats och löper en risk att åka ur. Därför var HK Skövde så gott som tvingat att vinna mot seriejumbon IK Nord på hemmaplan i Arena Skövde C.

Det är ofta lättare sagt än gjort. Mot bottenlaget IK Nord – som dessutom bara kom till spel med nio spelare på onsdagskvällen – var allt annat än vinst otänkbart men segern satt hårdare åt än väntat.

HK Skövde skaffade sig ett försprång med fyra mål efter en kvart och behöll det fram till pausvilan, men en miserabel upptakt på andra halvlek höll på att bli dyrbar. Det tog nästan tio minuter innan hemmalaget gjorde mål efter paus och då hade Nord hunnit med att kvittera.

– Det kändes bra inför matchen och vi förberedde oss som vi skulle. Vi gjorde en godkänd första halvlek och hade några bollars försprång men går ner i deras tempo. Det är klassiskt gjort i en match där det är vi som gasar och de som bromsar, säger HK-tränaren Klas Wahlström och fortsätter:

– Tyvärr gick vi in i deras fälla och gjorde inte alls någon bra match. Vi känner att det är vi som för och kontrollerar matchen men vips så är det förbi. Det var ingen rolig känsla i det läget.

Gästerna ledde vid två tillfällen men HK-spelarna – utan sjuke mittsexan Mattias Obermüller men med flera andra A-truppspelare – tog sig sedan i kragen och avgjorde matchen på de sista sex minuterna.

Summa summarum en seger men insatsen lämnade en hel del i övrigt att önska, minst sagt ...

Nu återstår fem matcher att spela för HK som i och med de två poängen närmar sig lagen på nedre kvalplats.

– Vi kan bara ta en match i taget men vi kan rubba alla lag även om vi inte visade det med vårt spel den här gången. Jag tror det kommer att avgöras i de sista matcherna och vi behöver plocka alla poäng vi kan.

Mål: HK Skövde: Axel Magnusson 8, Anton Ullman 6, Herman Henriksson 5, Max Skoog 3, Fredrik Arvidsson 2, Andreas Jonsson, Andreas Karlsson, Christoffer Eriksson, Anton Olsson-Wennberg.