18 feb 2015 21:25

18 feb 2015 22:18

Positiv insats av IFK

FOTBOLL: Säsongens första mål i träningsmatch mot Vara

Fullträff. I den tredje träningsmatchen spräckte IFK Skövde målnollan.

1–1 hemma mot Vara gav en hel del positiva besked.
– Vi fick göra mål och det var gott, säger IFK-tränaren Kjell Trakosdjanac.

IFK Skövde hade öppnat träningsmatcherna med två tunga resultat. Först 0–3 mot IFK Hjo och sedan 0–6 i derbyt mot Skövde AIK, men när div 3-nykomlingen Vara SK gästade konstgräset på Södermalms IP släppte IFK bara in ett mål och dessutom fick man göra ett framåt. IFK Skövde gjorde totalt sett en bra insats – särskilt den första halvleken gladde Kjell Trakosdjanac.

– I första halvlek var det mer eller mindre spel mot ett mål. Vi spelade jäkligt bra, rullade bollen, hade bra rörelse och kom till lägen, menar Trakosdjanac.

IFK:s fina spel före pausen resulterade dock inte i några mål. I stället var det Vara som tog ledningen med 1–0 på en omställning i slutet av halvleken. Efter paus mattades IFK:s spel av något.

– I andra halvlek skötte vi oss rätt så bra, men det var inte lika bra som i första halvlek, säger Trakosdjanac.

Till slut kom dock utdelningen när Amer Ibrahimovic gjorde mål mot slutet av matchen.

IFK Skövde ställde ett ungt lag på benen och framför allt i den andra halvleken då flera av de mer etablerade spelarna bytts ut. Fredrik Andersson fick en vridning i foten i samband med Varas mål och tvingades utgå. Runt vilan byttes även Hanna Abraham och Arian Domi och sedan var det en väldigt ung profil på det blåvita laget. Oliver Rosin och Karl-Herman Andersson var ett par av de unga spelarna som visade framfötterna.

Mål, IFK Skövde: Amer Ibrahimovic.

IFK Skövde hade öppnat träningsmatcherna med två tunga resultat. Först 0–3 mot IFK Hjo och sedan 0–6 i derbyt mot Skövde AIK, men när div 3-nykomlingen Vara SK gästade konstgräset på Södermalms IP släppte IFK bara in ett mål och dessutom fick man göra ett framåt. IFK Skövde gjorde totalt sett en bra insats – särskilt den första halvleken gladde Kjell Trakosdjanac.

– I första halvlek var det mer eller mindre spel mot ett mål. Vi spelade jäkligt bra, rullade bollen, hade bra rörelse och kom till lägen, menar Trakosdjanac.

IFK:s fina spel före pausen resulterade dock inte i några mål. I stället var det Vara som tog ledningen med 1–0 på en omställning i slutet av halvleken. Efter paus mattades IFK:s spel av något.

– I andra halvlek skötte vi oss rätt så bra, men det var inte lika bra som i första halvlek, säger Trakosdjanac.

Till slut kom dock utdelningen när Amer Ibrahimovic gjorde mål mot slutet av matchen.

IFK Skövde ställde ett ungt lag på benen och framför allt i den andra halvleken då flera av de mer etablerade spelarna bytts ut. Fredrik Andersson fick en vridning i foten i samband med Varas mål och tvingades utgå. Runt vilan byttes även Hanna Abraham och Arian Domi och sedan var det en väldigt ung profil på det blåvita laget. Oliver Rosin och Karl-Herman Andersson var ett par av de unga spelarna som visade framfötterna.

Mål, IFK Skövde: Amer Ibrahimovic.