24 feb 2015 15:32

24 feb 2015 15:43

Kritisk Hellner vill ha hårdare spår

LÄNGDSKIDOR: Favoritdistansen väntar

Favoritdistansen väntar.
Då hoppas Marcus Hellner på optimala förhållanden.

– Jag tror att de kan göra ett bättre jobb, säger han enligt TT.

Det är luriga omständigheter som råder rent vädermässigt i Falun med minusgrader på nätterna, plusgrader under dagarna och under Charlotte Kallas överlägsna seger på tisdagens millopp vräkte det ner snö.

Underlaget var långt ifrån perfekt under lördagens skiathlon, och Marcus Hellner var inte belåten med hur det såg ut under tremilen, där han blev tia.

– Ibland tvivlar man ju på om de får till det. Men jag tror att de kan göra ett bättre jobb än de gjorde på tremilen, säger han vid tisdagens pressträff enligt TT.

– Det är lika för alla, men jag hoppas de får till det. För egen del önskar jag det, jag gynnas lite mer av hårda spår.

Lerdalasonen fick frågan vad han själv tyckte att arrangören kunde göra.

– Jag är ingen spårgubbe och kan det där. Spårgubbar är spårgubbar. Jag vet inte vad det handlar om de ska salta eller stänga av banorna. Men, de kan göra ett bättre jobb än på tremilen, svarade han enligt Dalarnas Tidningar.

Just 15 kilometer i fristil är det enskilda lopp som Hellner siktat in sig allra mest på till det här världsmästerskapet.

Favoritdistans

Det är en distans han håller väldigt kär och som han tog sin första, av totalt tre, världscupseger på när han vann på hemmabanorna i Gällivare 2008. På mästerskap har han en fjärdeplats från OS 2010 som bäst.

Och på just den här distansen fick han ett lovande formbesked förra söndagen där han blev trea på VM-genrepet i Östersund – hans första individuella pallplats i världscupen sedan tredjeplatsen i Toblach för ett år sedan.

– Där är loppet jag sett mest fram mot och hoppas mest på, säger han enligt TT.

– Jag kanske inte är favorit i morgon men det är mitt favoritlopp. Har jag en bra känsla och får loppet dit jag vill finns det bra chanser.

I 15-kilometersloppet får Hellner svenskt sällskap av Calle Halfvarsson, samt Johan Olsson och Daniel Richardsson som gör sina första starter det här mästerskapet.

Det är luriga omständigheter som råder rent vädermässigt i Falun med minusgrader på nätterna, plusgrader under dagarna och under Charlotte Kallas överlägsna seger på tisdagens millopp vräkte det ner snö.

Underlaget var långt ifrån perfekt under lördagens skiathlon, och Marcus Hellner var inte belåten med hur det såg ut under tremilen, där han blev tia.

– Ibland tvivlar man ju på om de får till det. Men jag tror att de kan göra ett bättre jobb än de gjorde på tremilen, säger han vid tisdagens pressträff enligt TT.

– Det är lika för alla, men jag hoppas de får till det. För egen del önskar jag det, jag gynnas lite mer av hårda spår.

Lerdalasonen fick frågan vad han själv tyckte att arrangören kunde göra.

– Jag är ingen spårgubbe och kan det där. Spårgubbar är spårgubbar. Jag vet inte vad det handlar om de ska salta eller stänga av banorna. Men, de kan göra ett bättre jobb än på tremilen, svarade han enligt Dalarnas Tidningar.

Just 15 kilometer i fristil är det enskilda lopp som Hellner siktat in sig allra mest på till det här världsmästerskapet.

Favoritdistans

Det är en distans han håller väldigt kär och som han tog sin första, av totalt tre, världscupseger på när han vann på hemmabanorna i Gällivare 2008. På mästerskap har han en fjärdeplats från OS 2010 som bäst.

Och på just den här distansen fick han ett lovande formbesked förra söndagen där han blev trea på VM-genrepet i Östersund – hans första individuella pallplats i världscupen sedan tredjeplatsen i Toblach för ett år sedan.

– Där är loppet jag sett mest fram mot och hoppas mest på, säger han enligt TT.

– Jag kanske inte är favorit i morgon men det är mitt favoritlopp. Har jag en bra känsla och får loppet dit jag vill finns det bra chanser.

I 15-kilometersloppet får Hellner svenskt sällskap av Calle Halfvarsson, samt Johan Olsson och Daniel Richardsson som gör sina första starter det här mästerskapet.