25 feb 2015 14:50

25 feb 2015 16:23

Nytt svenskt VM-guld

LÄNGDSKIDOR: Olsson starkast av alla på 15 kilometer

Charlotte Kalla fixade svenskt VM-guld på tisdagen.
En dag senare var det återigen svenskt i topp när Johan Olsson vann 15 kilometer fritt i Falun.

Olsson var starkast av alla och med ett tidigt startnummer kunde han i mål se åkare efter åkare missa hans tid. Ingen kunde utmana honom och det blev – precis som på damernas fristilslopp – ett svenskt guld.

Svensken var stark genom hela loppet och fanns med bland de allra främsta vid samtliga mellantider. Fransmannen Maurice Manificat var den siste av kvarvarande åkare att kunna hota Olsson, men med drygt två kilometer kvar stod det klart att han var för långt efter och det svenska guldet var klart.

Bakom honom gjorde även Lerdalasonen Marcus Hellner ett starkt lopp, men det räckte inte till medalj. Hellner slutade precis utanför pallen på en fjärdeplats, slagen med 40 sekunder av Olsson. Upp till trean Anders Glöersen hade Hellner 20 sekunder.

Olsson var starkast av alla och med ett tidigt startnummer kunde han i mål se åkare efter åkare missa hans tid. Ingen kunde utmana honom och det blev – precis som på damernas fristilslopp – ett svenskt guld.

Svensken var stark genom hela loppet och fanns med bland de allra främsta vid samtliga mellantider. Fransmannen Maurice Manificat var den siste av kvarvarande åkare att kunna hota Olsson, men med drygt två kilometer kvar stod det klart att han var för långt efter och det svenska guldet var klart.

Bakom honom gjorde även Lerdalasonen Marcus Hellner ett starkt lopp, men det räckte inte till medalj. Hellner slutade precis utanför pallen på en fjärdeplats, slagen med 40 sekunder av Olsson. Upp till trean Anders Glöersen hade Hellner 20 sekunder.