28 feb 2015 09:53

28 feb 2015 09:53

Hellner avstår femmilen

Lerdalasonen Marcus Hellner avstår femmilen på VM i Falun. Därmed får veteranen Anders Södergren avsluta sin karriär med en femmil på hemmaplan.

Hellner avslöjade redan under fredagen, efter att Sverige tagit hem silvret i VM-stafetten, att han funderade på att stå över femmilen för att ge landslagskompisen och reserven Anders Södergren chansen att avsluta karriären i Falun inför hemmapubliken.

När uppställningen till söndagens avslutande VM-distans presenterades fanns Södergren med vid landslagets presskonferens i Falun.

Därmed får 37-åringen får åka sin favoritdistans en sista gång i mästerskapssammanhang.

- Han (Marcus) kände väl att han inte hade energi kvar för att göra en bra femmil och han kände hellre att han lämnade över pinnen till mig som var sugen och laddad, och det är jag tacksam för, sade Södergren på presskonferensen, uppger expressen.se.

 

Hellner avslöjade redan under fredagen, efter att Sverige tagit hem silvret i VM-stafetten, att han funderade på att stå över femmilen för att ge landslagskompisen och reserven Anders Södergren chansen att avsluta karriären i Falun inför hemmapubliken.

När uppställningen till söndagens avslutande VM-distans presenterades fanns Södergren med vid landslagets presskonferens i Falun.

Därmed får 37-åringen får åka sin favoritdistans en sista gång i mästerskapssammanhang.

- Han (Marcus) kände väl att han inte hade energi kvar för att göra en bra femmil och han kände hellre att han lämnade över pinnen till mig som var sugen och laddad, och det är jag tacksam för, sade Södergren på presskonferensen, uppger expressen.se.