02 mar 2015 08:29

02 mar 2015 11:06

Joshi får åka VM

KONSTÅKNING

Den svenska truppen inför konståknings-VM är klar.

Det blir Joshi Helgesson som får platsen i damklassen.

Det svenska konståkningsförbundet meddelade på måndagsmorgonen att det blir Tibro KK:s 22-åring som för andra året i följd får representera Sverige på VM när det avgörs i Shanghai, Kina, den 23-30 mars.

Joshi blev för drygt en månad sedan fyra på EM, precis före systern Viktoria som blev femma, vilket var den bästa svenska placeringen på mästerskapet i modern tid och med det som bakgrund får morgonens besked ses som ganska väntat.

Hon har haft en strulig säsong och är fortfarande inte riktigt helt ikapp efter sin fotskada, berättar hon på skatesweden.se.

– Jag saknar fortfarande en del styrka i foten. Men det går riktigt bra på både träning och tävling. Det ska bli spännande att ta med erfarenheten och upplevelsen från EM i Stockholm med allt stöd från hemmapublik till VM i Kina och se hur långt jag kan gå där, säger hon.

I herrklassen deltar Alexander Majorov.

 

Det svenska konståkningsförbundet meddelade på måndagsmorgonen att det blir Tibro KK:s 22-åring som för andra året i följd får representera Sverige på VM när det avgörs i Shanghai, Kina, den 23-30 mars.

Joshi blev för drygt en månad sedan fyra på EM, precis före systern Viktoria som blev femma, vilket var den bästa svenska placeringen på mästerskapet i modern tid och med det som bakgrund får morgonens besked ses som ganska väntat.

Hon har haft en strulig säsong och är fortfarande inte riktigt helt ikapp efter sin fotskada, berättar hon på skatesweden.se.

– Jag saknar fortfarande en del styrka i foten. Men det går riktigt bra på både träning och tävling. Det ska bli spännande att ta med erfarenheten och upplevelsen från EM i Stockholm med allt stöd från hemmapublik till VM i Kina och se hur långt jag kan gå där, säger hon.

I herrklassen deltar Alexander Majorov.