08 mar 2015 18:43

08 mar 2015 18:43

Country öste på och är kvar som etta

HANDBOLL: Division 1 Norra

HK Country toppar den norra handbollsettan två omgångar före slutet. Bortamötet mot ett nedflyttningsklart Hallstahammar slutade med seger 38–17 (18–9).

Tränaren Henrik Schneider kommenterar:

– Vi är jättenöjda med hur vi genomförde matchen. Det var bra koncentration hela vägen.

Eftersom den värsta konkurrenten till serieledaren RP IF körde över HF SIF med 40–23 under lördagen fanns det bara en sak för Country att göra inför mötet med Hallstahammar, trycka gasen i botten gå för en storseger.

Med resultatet i hand kan man konstatera att Country lyckades med detta. I stället för att tappa sin målskillnad så lyckades Country förbättra den i jämförelse med hur den såg ut före mötet med Hallstahammar. Stöpengänget leder nu serien med 20 plusmål till godo.

– Målet var att vinna med många mål och gör man det med 21 bollar kan man inte vara annat än nöjd, fortsätter Schneider.

Med tanke på att hur viktigt det var att vinna med stor marginal valde Country att göra det taktiska draget att punktmarkera Hallstahammars ledande spelare i stort sett hela matchen.

– Vi gjorde det efter 5-10 minuter ungefär, sedan höll vi fast vid det fram till slutsignalen. Taktiken gjorde att vi fick stopp på deras anfall och att vi dessutom kunde göra många kontringsmål. Det hade blivit svårare om vi hade spelat med vårt vanliga defensiva försvar, säger Countrys tränare.

Helgens resultat betyder att det är oförändrat i toppen eftersom även trean Hallby vann sin match. Med två omgångar kvar leder Country serien med samma poäng och 20 plusmål före RP IF och en poäng före Hallby. Country möter HK GP borta nästa gång.

Countrys mål: Niklas Forsmoo 10, Mattias Johansson 8, Robert Gustavsson 6, Stefan Krantz 5, Viktor Kjellén 3, Erkan Demirbag 2, Jimmy Otter 2, Mikael Malmström 1, Lukas Nyman 1.

Tränaren Henrik Schneider kommenterar:

– Vi är jättenöjda med hur vi genomförde matchen. Det var bra koncentration hela vägen.

Eftersom den värsta konkurrenten till serieledaren RP IF körde över HF SIF med 40–23 under lördagen fanns det bara en sak för Country att göra inför mötet med Hallstahammar, trycka gasen i botten gå för en storseger.

Med resultatet i hand kan man konstatera att Country lyckades med detta. I stället för att tappa sin målskillnad så lyckades Country förbättra den i jämförelse med hur den såg ut före mötet med Hallstahammar. Stöpengänget leder nu serien med 20 plusmål till godo.

– Målet var att vinna med många mål och gör man det med 21 bollar kan man inte vara annat än nöjd, fortsätter Schneider.

Med tanke på att hur viktigt det var att vinna med stor marginal valde Country att göra det taktiska draget att punktmarkera Hallstahammars ledande spelare i stort sett hela matchen.

– Vi gjorde det efter 5-10 minuter ungefär, sedan höll vi fast vid det fram till slutsignalen. Taktiken gjorde att vi fick stopp på deras anfall och att vi dessutom kunde göra många kontringsmål. Det hade blivit svårare om vi hade spelat med vårt vanliga defensiva försvar, säger Countrys tränare.

Helgens resultat betyder att det är oförändrat i toppen eftersom även trean Hallby vann sin match. Med två omgångar kvar leder Country serien med samma poäng och 20 plusmål före RP IF och en poäng före Hallby. Country möter HK GP borta nästa gång.

Countrys mål: Niklas Forsmoo 10, Mattias Johansson 8, Robert Gustavsson 6, Stefan Krantz 5, Viktor Kjellén 3, Erkan Demirbag 2, Jimmy Otter 2, Mikael Malmström 1, Lukas Nyman 1.