08 mar 2015 19:42

08 mar 2015 19:42

HP Skövde stred tappert men föll mot Alingsås

HANDBOLL: Division 2 Västra

HP Skövde 90 var poäng mot topplaget HP Alingsås på bortaplan. Hemmalaget vann med 26–23, men det hela avgjordes inte förrän i slutet.

Tränaren Jakob Sandén kommenterar:

– Vi visade en bra inställning och krigade verkligen. Tråkigt att det inte räckte för att ta poäng.

HP Skövde låg annars före i målprotokollet både länge och väl. Efter en jämn start kunde Skövdelaget dra ifrån till ledning med 9–4 efter en dryg kvart. Alingsås kröp sedan närmare mot slutet av halvleken och det stod 12–12 i paus.

– Vi fick ihop det bra. Vi stod bra i försvaret och framåt hittade Jesper Järlfors och Hampus Westh rätt med sitt skytte, fortsätter Sandén.

I andra halvlek fortsatta HP Skövde att spela bra och hade ledningen med två bolla vid några tillfällen. Bland annat ledde man med 20–18 en dryg kvart in på andra halvlek, sedan orkade man inte fullfölja och det blev måltorka resten av matchen. Bara tre gjorde mål under slutkvarten räckte inte för att vinna matchen. Dock fick Alingsås slita för vinsten. Det stod 24–23 innan segern kunde säkras med 25–23 med dryga minuten kvar och det 26:e målet kom precis i slutet.

– Vi orkade kanske inte fullt ut. Vi gick tungt på många spelare, säger Sandén som åkte till Alingsås med tio man.

Förlusten betyder att det är tufft runt strecket i botten. HP Skövde ligger fortfarande på rätt sida tack vare bättre målskillnad (tio mål bättre än Borås på kvalplats). Sedan är det en poäng till HK Skövde och två till Guldkroken under nedflyttningsstrecket.

HP Skövde avslutar mot Halmstad (hemma) och Guldkroken i Hjo.

HP:s målskyttar: Jesper Järlfors 8, Hampus Westh 6, Sebastian Tiberg 4, Joakim Kjellgren 2, Christian Hellberg 1, Robin Carlsson 1.

Tränaren Jakob Sandén kommenterar:

– Vi visade en bra inställning och krigade verkligen. Tråkigt att det inte räckte för att ta poäng.

HP Skövde låg annars före i målprotokollet både länge och väl. Efter en jämn start kunde Skövdelaget dra ifrån till ledning med 9–4 efter en dryg kvart. Alingsås kröp sedan närmare mot slutet av halvleken och det stod 12–12 i paus.

– Vi fick ihop det bra. Vi stod bra i försvaret och framåt hittade Jesper Järlfors och Hampus Westh rätt med sitt skytte, fortsätter Sandén.

I andra halvlek fortsatta HP Skövde att spela bra och hade ledningen med två bolla vid några tillfällen. Bland annat ledde man med 20–18 en dryg kvart in på andra halvlek, sedan orkade man inte fullfölja och det blev måltorka resten av matchen. Bara tre gjorde mål under slutkvarten räckte inte för att vinna matchen. Dock fick Alingsås slita för vinsten. Det stod 24–23 innan segern kunde säkras med 25–23 med dryga minuten kvar och det 26:e målet kom precis i slutet.

– Vi orkade kanske inte fullt ut. Vi gick tungt på många spelare, säger Sandén som åkte till Alingsås med tio man.

Förlusten betyder att det är tufft runt strecket i botten. HP Skövde ligger fortfarande på rätt sida tack vare bättre målskillnad (tio mål bättre än Borås på kvalplats). Sedan är det en poäng till HK Skövde och två till Guldkroken under nedflyttningsstrecket.

HP Skövde avslutar mot Halmstad (hemma) och Guldkroken i Hjo.

HP:s målskyttar: Jesper Järlfors 8, Hampus Westh 6, Sebastian Tiberg 4, Joakim Kjellgren 2, Christian Hellberg 1, Robin Carlsson 1.