09 mar 2015 17:55

09 mar 2015 17:56

Rickard fick årets ungdomspris 2014

ORIENTERING: Västergötlands Orienteringsförbund har haft årsmöte

Västergötlands Orienteringsförbund har hållit årsmöte i Vårgårda. Västergötland är ett av de största distrikten i landet med 54 klubbar och cirka 3 000 aktiva löpare. Agneta Berlin, Trollhättan, valdes till ordförande för 2015. Johan Törnroth, Hjo, kvarstår i styrelsen.

Duktiga juniorer och ungdomar, som aktiva och ledare, kännetecknar 2014. Tibrotjejerna Emilia Henrysson och Sofia Gumaelius ansvarade för O-Camp, ett populärt läger för ungdomar, som arrangerades en sommarvecka i Svenljunga. Junioren Sara Hagström, Falköping, hade ett fantastiskt år med tre JVM-guld och tre SM-guld och blev utsedd till årets västgötaorienterare. Ungdomarna skördade fina framgångar på GM i Dalsland i augusti. Johanna Hagström, Falköping, blev mästare i D16 och Rickard Djerf, Tibro, fick brons i H16, både på sprint- och långdistans. Rickard tilldelades Skogskarlarnas ungdomspris för 2014.

Förbundet har ett antal projekt i perioden 2013-2015, bland annat breddprojektet, med ambitionen att locka fler motionärer till sporten och kretstränarprojektet, med träningar för 13-20 åringar.

Årsmötet i mars blir samtidigt en kick-off inför årets tävlingssäsong. I Skaraborg inleds den med Häxjakten den 2 april, en nattorientering som nu har 60-årsjubileum. Tävlingen är i år ett samarrangemang mellan Skaraklubben IK Gandvik och IF Hagen och är förlagd till Billingen. Tibro OK arrangerar trippeltävling 10-12 april. O-ringen, världens största orienteringsäventyr, arrangeras i Borås i sommar.

Duktiga juniorer och ungdomar, som aktiva och ledare, kännetecknar 2014. Tibrotjejerna Emilia Henrysson och Sofia Gumaelius ansvarade för O-Camp, ett populärt läger för ungdomar, som arrangerades en sommarvecka i Svenljunga. Junioren Sara Hagström, Falköping, hade ett fantastiskt år med tre JVM-guld och tre SM-guld och blev utsedd till årets västgötaorienterare. Ungdomarna skördade fina framgångar på GM i Dalsland i augusti. Johanna Hagström, Falköping, blev mästare i D16 och Rickard Djerf, Tibro, fick brons i H16, både på sprint- och långdistans. Rickard tilldelades Skogskarlarnas ungdomspris för 2014.

Förbundet har ett antal projekt i perioden 2013-2015, bland annat breddprojektet, med ambitionen att locka fler motionärer till sporten och kretstränarprojektet, med träningar för 13-20 åringar.

Årsmötet i mars blir samtidigt en kick-off inför årets tävlingssäsong. I Skaraborg inleds den med Häxjakten den 2 april, en nattorientering som nu har 60-årsjubileum. Tävlingen är i år ett samarrangemang mellan Skaraklubben IK Gandvik och IF Hagen och är förlagd till Billingen. Tibro OK arrangerar trippeltävling 10-12 april. O-ringen, världens största orienteringsäventyr, arrangeras i Borås i sommar.

  • Torbjörn Löfving