13 mar 2015 18:15

13 mar 2015 18:20

Joshi leder efter korta programmet

KONSTÅKNING: Coupe du Printemps i Luxemburg

Joshi Helgesson, Tibro KK, leder den internationella tävlingen Coupe du Printemps, Luxemburg efter det inledande korta programmet. Med sina 54,25 poäng är hon klart före tvåan Nicole Schott, Tyskland och storasyster Viktoria Helgesson som är trea inför söndagens fria program.

Tävlingen Coupe Du Printemps i Luxemburg är Joshi Helgessons sista före VM i Shanghai, Kina den 23–29 mars. Det är således en uppladdning inför det mästerskapet för 21-åringen som slog till med en fjärdeplats på EM tidigare i vinter.

Efter det första korta programmet i Luxemburg leder Joshi. Hon fick 54,25 poäng och är före tyskan Nicole Schott på 51,82 och storasyster Viktoria Helgesson, 26 år, som är trea på 49,75 inför det avslutande fria programmet på söndag.

Tibro KK har totalt sex åkare med i tävlingen och tre av dem kör i juniorklassen. Bland dessa lyckades Stina Fredriksson bäst i det korta programmet med 33,11 poäng vilket gav en 13:e plats inför det avslutande fria programmet på lördag.

Klubbkamraten Victoria Englund ligger på en 19:e plats med 29,20 och den tredje Tibrojunioren Olivia Jengard ligger på en 24:e plats med 27,25. Leder gör Kyarha van Tiel från Nederländerna med 42,85 poäng.

Tibros Maggie Hills deltar i en av ungdomsklasserna och åker sitt korta program på lördagsförmiddagen.

Tävlingen Coupe Du Printemps i Luxemburg är Joshi Helgessons sista före VM i Shanghai, Kina den 23–29 mars. Det är således en uppladdning inför det mästerskapet för 21-åringen som slog till med en fjärdeplats på EM tidigare i vinter.

Efter det första korta programmet i Luxemburg leder Joshi. Hon fick 54,25 poäng och är före tyskan Nicole Schott på 51,82 och storasyster Viktoria Helgesson, 26 år, som är trea på 49,75 inför det avslutande fria programmet på söndag.

Tibro KK har totalt sex åkare med i tävlingen och tre av dem kör i juniorklassen. Bland dessa lyckades Stina Fredriksson bäst i det korta programmet med 33,11 poäng vilket gav en 13:e plats inför det avslutande fria programmet på lördag.

Klubbkamraten Victoria Englund ligger på en 19:e plats med 29,20 och den tredje Tibrojunioren Olivia Jengard ligger på en 24:e plats med 27,25. Leder gör Kyarha van Tiel från Nederländerna med 42,85 poäng.

Tibros Maggie Hills deltar i en av ungdomsklasserna och åker sitt korta program på lördagsförmiddagen.