14 mar 2015 15:45

14 mar 2015 15:49

HK Guldkroken nära nedflyttning efter storförlust

HANDBOLL: Division 2 västra

Nedflyttningshotade HK Guldkroken var piskat att vinna borta mot Rosendals IK men föll tungt. Därmed hänger Hjolagets division 2-existens på andra lags resultat.

Det blev en klar förlust med tio bollar för HK Guldkroken i Göteborg mot elitserielaget Redbergslids IK:s juniorlag. Rosendals IK vann med 31–21 (15–8) och spelade kanske ned HK Guldkroken i division 3.

Efter förlusten är i alla fall Guldkrokens division 2-tillhörighet beroende av hur det går för andra lag i serien. HK Skövde är sista räddningsplankan för Hjolaget men vinner Skövdelaget sin match mot Kungälvs HK på måndag är Guldkrokens öde i praktiken beseglat.

Tränaren Björne Carlsson valde att kliva åt sidan för att få en positiv reaktion i laget men det hjälpte alltså föga.

Gästerna var med till en början men under den sista kvarten av den första halvleken drygade Rosendal ut sin ledning och hade komfortabla 15–8 i paus. I andra halvlek var de sedan aldrig nära att förlora matchen.

Guldkroken avslutar mot HP Skövde 90 medan HK Skövde spelar sin sista match mot Backa HK.

Mål: HK Guldkroken: Alexander Larsson 4, Rickard Löfqvist 4, Jens Åberg 3, Dennis Larsson 3, Ola Wester 2, Dennis Billing 2, Gustav Johanson 2, Robert Åberg.

Det blev en klar förlust med tio bollar för HK Guldkroken i Göteborg mot elitserielaget Redbergslids IK:s juniorlag. Rosendals IK vann med 31–21 (15–8) och spelade kanske ned HK Guldkroken i division 3.

Efter förlusten är i alla fall Guldkrokens division 2-tillhörighet beroende av hur det går för andra lag i serien. HK Skövde är sista räddningsplankan för Hjolaget men vinner Skövdelaget sin match mot Kungälvs HK på måndag är Guldkrokens öde i praktiken beseglat.

Tränaren Björne Carlsson valde att kliva åt sidan för att få en positiv reaktion i laget men det hjälpte alltså föga.

Gästerna var med till en början men under den sista kvarten av den första halvleken drygade Rosendal ut sin ledning och hade komfortabla 15–8 i paus. I andra halvlek var de sedan aldrig nära att förlora matchen.

Guldkroken avslutar mot HP Skövde 90 medan HK Skövde spelar sin sista match mot Backa HK.

Mål: HK Guldkroken: Alexander Larsson 4, Rickard Löfqvist 4, Jens Åberg 3, Dennis Larsson 3, Ola Wester 2, Dennis Billing 2, Gustav Johanson 2, Robert Åberg.